tisdag 10 april 2007

Nu är det slut

Konferensen avslutades igår på eftermiddag så det blev inte tidig morgon för mig idag. Det var otroligt roligt att både jobba och vara med under konferensen. Som funktionär så var det mycket slit och stress, kan inte säga något annat. Man gör ju sin bästa för att allt ska funka och för att alla deltagarna ska trivas. Jag sprang nog som galning i tre dagar. Ibland kändes det som inget funkade men ändå gick det att ordna. Den fjärde dagen kunde jag andas ut. Vår uppgift var nästan slut, konferens var nästan slut så det var bara att ta det lugnt.

Jag tycker själv att konferensen var bra. Många otroligt bra föreläsare och jag lärde mig ganska mycket. Föreläsarna har olika bakgrunder, de var från Sverige, England och Canada. Alla mycket duktiga, tabaraka Allah, men jag fastnade speciellt för en. En shejk som kom från Canada, Ziaullah Khan. Han är både mycket lärd person men också otrolig rolig och skämtar mycket.

Förutom föreläsningar så kunde man gå på workshop där man kunde träffa dessa föreläsare i mer mindre grupper och diskutera olika ämne och ställa frågor. Av fyra workshop tillfällen var jag på tre och alla tre var mycket intressanta och givande men jag också förstod att jag också kan ganska mycket. Där var ungdomar som många inte hade så mycket kunskap inom islam men många frågor och många gånger när de ställde frågor så visste jag svaret. Det blev jag förvånad över. Jag är långt ifrån en lärd person eller kunnig. Jag har mycket brister och försöker lära mig mer och mer om islam men jag är glad att veta att under dessa månader som muslim (och så klart innan, för att jag läste om islam innan jag konverterade) har jag lärt mig ganska mycket. Jag har läst mycket själv, gått på olika föreläsningar i moské men jag har också mycket att tacka min man för det. Han kan mycket och han lär mig.

Den mest händelserike kvällen var nog söndag kväll då det var Givar kväll i samarbete med Islamic Relief. Vi samlade in pengar till dem så att de kunde hjälpa föräldralösa barn i världen och fattiga. Insamlingen var genom att man bara donerade pengar så mycket som man ville, man kunde bli fadder för något barn någonstans i världen och så var det auktion där man auktionerade ut tavlor som ungdomar hade målat/ritat tidigare under konferensen och även guldringar. För mig var det första gången jag överhuvudtaget var med på en auktion och det var ganska spännande. Själv så köpte jag ingenting. Jag ville gärna kunna göra det men priser gick oftast över tusen kronor och mer och just nu har jag inte råd för att ge så mycket pengar men jag hoppas i framtiden, insha Allah, att jag kommer också att kunna bidra med pengar för fattiga.

Den dyraste varan blev en guld alliansring som gick för 68 000 kr. Alla var ganska chockade över summan men mycket glada. I år slog man rekord långt mycket över vad det brukar vara. Jag tror att sammanlagt samlade man in ca 170 000 kr om inte mera. Dessa pengar kommer vara till stor hjälp för de behövande.
Så nu är konferensen slut och jag längtar redan till nästa. Hoppas att jag kommer att kunna vara då men. Det är lång tid dit. Allt kan hända under ett år men då kommer det att vara i alla fall 15 års jubileum för ungdomskonferens.

2 kommentarer:

sawsan sa...

Vad kul det verkar ha varit,hoppas att jag kan komma nästa gång.,sawsan

yasmine sa...

Sawsan:
Ja absolut ska du komma nästa år, insha Allah. Det kommer vara en allmän konferens för alla under julhelgen och sedan ungdomskonferens under påskhelgen, insha Allah
Så brukar de ha varje år...så hoppas se dig där nästa år, insha Allah

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online