måndag 21 april 2008

Annusra FestivalenJa, då var det dags för måndag igen. Tillbaka till det dagliga arbetet men med en positiv känsla efter en bra helg. I helgen bestämde vi att strunta i alla sådana hushålls arbeten som att städa, tvätta och annat som man brukar vanligtvisst göra på helgen bara för att man hinner inte och orkar inte under vardagar. Ibland får man bjuda på det sig själv och så hemskt var det ändå inte hemma.


Istället så bestämde vi att gå till Annusra Festivalen som var i Åsö Gymnasium i lördags. Den fina, soliga vädret ökade på vårt glada humör. Festivalen handlade om profeten Mohammed (saw). Med tanke på alla karikatyrbilder av profeten (saw) så bestämde Islamiska Förbundet i Sverige tillsammans med International Support Organization att anordna denna festival för att berätta och påminna oss vem profeten Mohammed (saw) var. Vilken sorts person han var. Många olika kända föreläsare blev inbjudna för att håla föreläsningar om profeten Mohammed (saw). Det blev föreläsning både på arabiska och engelska. För mig som inte kan så mycket arabiska blev det så klart engelska.


Vi, icke-arabisk talande, fick två stycken olika föreläsaren. En som faktiskt föreläste på arabiska men blev direkt översatt av en yngre bror och den andra föreläsaren var dr Jamal Badawi och han pratade på engelska. Båda var mycket duktiga Mash Allah men jag måste säga att personligen så tyckte jag mer om dr Jamal Badawis föreläsning. Han pratade väldig fint om profeten (saw) men också gav mycket annat viktig information och samtidigt så kunde han skoja till det då och då.


Att berätta allt om profeten Mohammed (saw) på ett par timmar är ganska svårt för att det finns så mycket att berätta. Föreläsare försökte sammanfatta kort om hur han (saw) var som person, far, son, man, morfar, ledare, kompis osv. Det finns ingen annan profet som man vet så mycket om som om profeten Mohammed (saw). De tidigare profeterna, (från Adam till Jesus) vilka muslimer tror också på och dessa profeter är också viktiga profeter för muslimer, har för det första alltid sagt att de är sända till sitt eget folk och för det andra att ingen av dem har nämnt att den är den sista profeten. Däremot profeten Mohammed (saw) sa att han är utsänd till hela mänskligheten och dessutom att han är den sista profeten och inga profeter kommer att komma efter honom. Endast Jesus kommer att komma tillbaka innan Domedagen men Jesus är ingen ny profet heller.


Vi muslimer lär oss att vi måste respektera alla profeter. Profeter är inte som oss vanliga människor. Gud har get de bättre egenskaper än vad vi har för att de skulle klara av att föra fram Guds budskap. Profeter blir för oss vanliga människor en sorts förebilder, hur vi ska vara för att vara bättre människor, snällare, mer omtänksammare, tålmodigare och så klart följa Guds väg.


En del människor tyvärr försöker hela tiden hitta olika fel hos profeterna och visa att de inte är så goda, att de inte är så bra. Många försöker göra det med profeten Mohammed (saw) på olika sätt. Ett av argumenten som jag har stött på är att profeten Mohammed (saw) gifte sig med ett barn. Till och med en del muslimer tror att det är så utan att tänka efter, forska inom profetens (saw) berättelsers.


Det barnet som alla pratar om är profetens (saw) älsknings fru, Aicha och en del säger att hon var 7 en del säger 9 och en del 11. Fast det var så här:


När profeten fick första uppenbarelse var Aichas far, Abu Bakr, som var en av de första som blev muslim och väldigt kort därefter blev även hans döttrar, Asma (som var äldre) och Aicha. Så då måste Aicha ha varit minst 5 år för att förstå något. Då bodde alla i Mecka. Profeten Mohammed (saw) var gift med hans första fru, Khadija. Han gifte aldrig sig med någon annan så länge hon levde. Khadidja dog ca 1-2 år innan utvandringen till Medina. Sammanlagt så bodde de 13 år i Mecka från och med första uppenbarelsen tills profeten Mohammed (saw) utvandrade till Medina. Så om vi nu säger att Aicha var ca 5 år när profeten (saw) fick första uppenbarelse och lägger till 13 år så var hon minst 18 år när de utvandrade till Medina.


Profeten Mohammed (saw) gifte sig med Aicha i Medina när de har levt där 1-2 år. Så det betyder att de gifte sig när Aicha var minst 19-20 år gammal. Så de som påstår att hon var ett litet barn tänker inte efter och lägger inte ihop alla berättelser till en tidsaxel för att räkna ut Aichas ålder.


Det finns ingen man i världen som behandlar sin fru bättre än hur profeten Mohammed (saw) behandlade sina fruar. Det finns många berättelser där det står hur snäll och omtänksam han var, hur pass kärleksfull han var. Han (saw) skrek aldrig på de, han aldrig slog de, aldrig krävde något från de eller att de skulle serva honom. Fast det är inte bara hur han var som man till sina fruar utan så mycket mer. Han (saw) var bäst i alla positioner och därför var han och fortfarande är älskad av så många människor på jorden. Han (saw) brydde sig om var och en, var och en kände att just han stod profeten (saw) nära och kände sig älskad. Till och med när en liten flicka kom och drog i hans hand för att hon ville gå runt och leka med honom och få saker från marknaden så följde profeten (saw) med henne fast han var mycket upptagen man.


Hur som helst tillbaka till festivalen där jag blev påmind om vår kära profet (saw) och även andra profeter. Om jag bortser från allt det organisatoriska så var det lärorikt och bra. Det enda jag skulle ha önskat att de som organiserade festivalen skulle ha gjort mer reklam mot icke muslimer än mot muslimer. Vi vet ju vem profeten Mohammed (saw) men det skulle också vara bra om andra få höra bara för att få lite kunskap. Därför så tycker jag att det skulle vara också mycket bättre att istället lägga så stor vikt vid de arabiska föreläsningar, istället koncentrera sig mer på de engelska/svenska för att nå mer personer.


Fast å andra sidan så visst är det viktigt även för oss muslimer att höra om hur profeten (saw) var och speciellt i sådana situationer som t ex med karikatyrbilderna. För att profeten Mohammed (saw) om han skulle leva idag, skulle aldrig gå ut och hota någon, gå ut och bränna flaggor och bete sig allmänt olämpligt. Eftersom han (saw) är en förebild för oss så måste vi komma ihåg att inte bete oss heller på det sättet utan oavsett vad försöka med tålamod klara av alla svårigheter och hellre prata än slås.


Nu får jag återgå tillbaka till mitt arbete och hoppas på att dagen är snart slut för att viljan vara ute i solen är så stark.

21 kommentarer:

Anders sa...

Nu undrar jag vad du kan om historia? Att islam har ett mycket våldsamt förflutet erkänner till och med de flesta muslimer och att det finns andra som också varit våldsamma är ingen ursäkt . Islam är en hemsk religion. Det finns 56 muslimska länder och samtliga är fattiga och mycket våldsamma. Kan det finnas ett samband eller är det bara en slump att det är så?

Man kan ju undra varför muslimer kastar sten på Svensk ambulanspersonal, brandmän och poliser m.m. Många muslimer har dessutom en mycket skev kvinnosyn. Alla vet väl att profeten Mohammed var en PEDOFIL som knullade barn!!! Och samma sak håller muslimerna på med nu i Sverige!!! Antalet anmälda våldtäkter i Östergötland ökade med 45 procent från 2006 till 2007, kan det ha att göra med det höga antalet personer från mellanöstern som man tog till Sverige under den tiden?

Inte kan man lita på muslimer heller. Kolla vad som händer när man ger ansvaret för statliga pengar till en muslim = Bismilahi muslimska förskola. Vet du inte vad det handlar om så kan du googla vad dina muslimkompisar gör med Svenska skattepengar.
Jag är själv utlänning och jag är MYCKET trött på den skit som muslimerna kommer med och förstör för alla andra.

Antingen får ni anpassa er till 2000talet eller så kan ni väl flytta till erat kära land Iran!

Här är en sida som du borde läsa http://imittsverige.blogspot.com

yasmine sa...

Jag känner till mycket väl historia och arabländernas historia är inte så mycket mer våldsam än någon annan historia. Men det har inget med islam att göra.

Hur som helst kan börja verkligen börja hoppa på alla människor bara för att några idioter gör något. Ska vi börja hata alla svenskar för att han som gick och mördade kallblodigt lilla Engla och Pernilla och kanske till och med fler flickor???

Dåliga människor finns i varje land men det betyder att ALLA är det.Vart kommer du ifrån? Är alla människor från ditt land är så underbara?

Har du någon statistik på att det är just muslimer som våldtar i Östergötland eller även andra delar av Sverige. Här måste jag påpeka att men en muslim menar jag en som är troende och praktiserande och inte en som är född till det. Annars kan vi kalla alla svenskar för kristna och påstå att kristna våldar, mördar, alkholister osv men det är ju ingen som säger kristna gör det och det så varför använda termen "muslim" när man kanske inte ens säker på om det är en troende muslim. Det kanske är en människa som tror inte ens på Gud och då är han eller hon en ateist och inte muslim.

Sedan att säga en sådan vidrig påstående om en profet och dessutom utan som helst fakta om det är verkligen brist på intelligens.

Om du är själv utlänning så borde du veta bättre att inte börja skicka ut andra utlänningar från ett land som är inte ens helt och hållet ditt. Dessutom så är det här landet lika mycket mitt som ditt och varför skulle jag åka till ett land som jag har ingenting med att göra?

Måste också säga att jag anser mig vara ganska bra anpassad till 2000-talet. Jag har säkert ganska likt liv, ditt liv. Jag jobbar, betalar skatt, följer de svenska lagarna. Betalar alla räkningar i tid och till och med tv-avgiften. Försöker värna om miljön, uppfostrar mitt barn till en god medborgare som ska ta hänsyn till alla människor och respektera dem. Så jag förstår verkligen inte vart jag är inte anpassad och jag måste säga att jag är inte den enda, utan det här är normalt liv och beteende hos muslimer och då pratar jag religiösa muslimer.

Jag respekterar alla människor utan att tänka på deras ursprung, nationalitet, religiositet och färg. För mig finns det bara bra människor och dåliga människor.

Anders sa...

Visst kan man hoppa på muslimer för procentuellt så är muslimerna speciellt från mellanöstern betydligt mer brottsbenägna än alla andra. Hur många hedersbrott har utförts av muslimer och hur många har utförts av andra religioner? Muslimska barn speciellt tjejer får inte närvara i sexualundervisningarna en del få inte en simma tillsammans med killar (det kan låta overkligt men det är tyvärr sant!). Jag kommer inte ihåg vilken procent av de muslimska föräldrarna som har den regeln men den är mycket hög! Man hör dessutom dagligen hur lärare har MYCKET stora problem med muslimska killar.

BRÅ har statistik och av någon underlig anledning vill de inte ge ut den men om man läser lite i tidningar mm så förstår man vart problemet ligger. Ett sånt fall som Engla inträffar i Sverige en på fem år ungefär men ett muslimskt hedersrelaterat mord inträffar sex-sju ggr per år om inte mer!

”Aisha var sex år när Muhammed slöt äktenskapskontrakt med hennes far Abu Bakr. Äktenskapet fullbordades några år senare när Aisha hunnit bli nio och Muhammed 54. Abu Bakr var en inflytelserik man och blev med tiden den förste kalifen. En annan av Muhammeds hustrur, Hafsah, var dotter till den andre kalifen, Omar.” Är detta fel??? I Sverige vill man nu införa en lag där man inte ska få gifta bort minderåriga tjejer som du säkert är emot.

Jag är utlänning och jag tror jag talar för alla att muslimska killar är ett stort problem när de inte ens kan respektera Svenska tjejer, tycker inte du det? Ju mer religiösa de är desto värre är de.

Är du anpassad till 2000 talet? Följer du koranen kan jag garantera att du inte är det.
Det du skriver ”För mig finns det bara bra människor och dåliga människor” är ett bra exempel på hur en muslim tänker.

Erika sa...

Jag ursäktar din okunnighet.
Du säger att du är så kunnig men hur kan du då relatera hedersmord till islam? Hedersmord är något som har med kultur och tradition att göra. Det står inget i Koranen om detta utan det står tvärtom.

Du säger även att det finns 56 muslimska länder i världen. Har du besökt dessa 56 länder och kan bekräfta att de verkligen är helt muslimska och styrs av islamisk lag.

Inte för att gå in i detta statistiska spel, men har du någonsin tänkt på hur många som mördas i USA samt Europa varje minut? Har du tänkt på hur många icke-muslimska män som slår sina fruar och väldtar sina barn?

Mitt råd till dig är att läsa mer om historia än vad du har gjort nu!
Vilka är det som uppfann matematik, läkemedel mm mm och tog med detta till europa? Det var muslimerna!
När du har läst på och kan komma med mer än påhittad statistik och ogrundade citat, som säkert kommer från en annan okunnig icke muslim, då kan jag lyssna.

Jag hoppas att du läser på mer och hittar den rätta vägen!

Anders sa...

Hedersmord rättfärdigas av islam. När en tjej blir mördad för att hon t.ex inte vill gifta sig med sin kusin så hjälper ofta hela släkten till att skydda mördaren m.m. I många muslimska länder är det inte ens straffbart!!!!

Jag kan säga att de länder som styrs av islamska lagar är bland de värsta och mest kvinnodiskriminerande länder i världen.
Några exempel på länder som följer Sharia är Nigeria, Saudiarabien, Iran, Irak, Pakistan och Afghanistan - länder där man tillämpar amputering, stening och spöstraff till döds och dödsstraff för homosexuella.

Visst sker det brott och mord bland ickemuslimer men det hemska med muslimer är att hela släkten kan vara med och skydda mördaren som t.ex mördat sin egen dotter på 16 år!!

Visst är det så att muslimer varit duktiga på många områden och många hundra år före västvärden, men vad har det för betydelse nu? Det är som jag säger många islamister lever på 600 talet.

Att en man får ha fyra fruar medan en fru bara får ha en man, har inte det med koranen att göra?
Att mannen har rätt att skilja sig medan kvinnan måste ha underlag för att få skilja sig handlar det också om heder?
Att mannen får som ung springa runt och vara tillsammans med andra tjejer medan flickorna måste vara oskulder m.m. Ja listan kan göras mycket lång..

Om du som är så duktig på historia borde också förstå att religion är ett sätt för män att styra sitt folk. Varför tror du att man infört Sharialagar?

Tycker du män är mer värda än kvinnor? Har du aldrig undrat över varför det inte finns kvinnliga profeter? varför får mannen styra över kvinnan? Varför får inte kvinnan flera män(oskulder) när hon dör i strid? Varför vill många islamska män inte att kvinnan ska studera eller arbeta? Varför måste kvinnan skydda sitt ansikte/hår och inte mannen?

Varför kan inte de islamistiska kvinnorna vara lite självkritiska och tänka själva eller har de blivit så hjärntvättade?

yasmine sa...

Anders:
Tyvärr med dina kommentar visar du bara okunskap. För det första så kommenterar du Aichas (ra) ålder när jag speciellt i den här inlägget skrev om hennes ålder. Jag antar att du kan räkna och känner till matematik.

För det andra, hedersmord har inget med islam att göra. Det förförbjudet och att tvinga någon till något är också förbjudet inom islam. Att en del muslimer tvingar sina döttrar till giftermål betyder inte att de utför en islamiskt handling. Det är mycket som muslimer gör som har absolut inte några grunder inom islam. Ibland tror de själva att det finns men det är fel. Det har enbart med kultur och tradition att göra. Många dessutom säger själva att de sätter familjens traditioner mycket högre upp än religionen.

Så man måste verkligen urskilja vad är vad vilket för en icke-kunnig kan vara svårt. Så man kanske ska inte klandra dig. Du är lika okunnig som andra människor i väst som kommer med sådana påstående.

Man och kvinnan är lika inom islam. De är lika inför Gud och de får lika mycket belöning/straff. Var och en ansvarar för sina egna handlingar. I visa områden har mannen mer ansvar och stå för, såsom t ex familjen. Manen ska inte bestämma över kvinnan utan leva i samråd med henne och ta alltid hänsyn till vad som är bäst för henne och hela familjen.

Om du skulle läsa Koranen med noggrannhet (och gärna på arabiska) så skulle du se att visst så står det att mannen får gifta sig med max 4 fruar men det står också att han måste ge lika till var och en och eftersom Gud vet att ingen kan klara av ge lika så är det bäst att hålla sig till EN. Dessutom så måste mannen fråga sin första fru om hon går med på giftermålet och fråga även den andra frun om det är ok för henne att vara andra frun. Så det är inte så att han kan gå och gifta sig med en till fru utan att tänka på kvinnorna.

Både kvinnan och mannen har rätt till att ta ut skilsmässa oavsett om det finns en anledning eller inte. Det fanns en kvinna under profeten Mohammeds (saw) tid som kom till honom och sa att hon slutade tycka om sin man och ville inte leva med honom längre och hon fick skilja sig från honom. Det enda är att om kvinnan vill skilja sig och hon har en anledning till det vilket kan vara t ex att han slår henne, inte förmögen att försörja henne osv så får hon behålla sin bröllopsgåvan om hon däremot vill skilja sig utan någon som helst anledning så får hon göra det men lämna bröllopsgåvan tillbaka.

Du kanske kommer skriva att det är så många kvinnor inom muslimska länder inte skiljer sig och inte kan eller säger att de inte får så beror det i så fall endast på kulturen. Att det är inte lika fint att vara skild kvinnan inom kulturen men inom det islamiska lag har hon det sin fulla rätt.

Det är verkligen fel att säga att mannen får springa runt med flickor och ha utomäktenskapliga relationer medan kvinnan får inte det. Att ha äktenskaplig relation är straffbart för både kvinnan och mannen. Det finns ingen skillnad på det. Tror du verkligen, jag som följer islam, kommer låta min son springa ute med tjejer. Nej, det får han inte lika mycket som en tjej skulle inte få. I alla fall så kommer jag lära de båda att det är förbjudet och en av de största synderna.

Du nämner olika sort länder som du påstår styrs av Sharialagar men har du aldrig tänkt att alla dessa länder är olika och har olika sort lagar. Jag tycker att det är fel att säga att det finns en muslimskt land som verkligen följer islamiska lagar. Det finns inte. Det finns bara diktaturer och länder som förtrycker sitt eget folk och ger inga rättigheter. Det är inte islam och även om de påstår det så är det inte för att de tolkar saker och ting efter sin egen vinning och samtidigt så själva har de älskarinnor, dricker alkohol, skäller pengar åt sig själva osv. Det är inte några bra bilder av korrekta muslimska ledare.

Anledningen varför det inte fanns kvinnliga profeter är inte för att kvinnorna är mindre värda och det är verkligen fel att tro så. Utan anledning till det var för att de som profeterna fick stå ut för, skulle ingen kvinna klara av. Många blev torterade, förnedrade osv. Men samtidigt nästan bakom varje profet stod det en stark och klok kvinna som visade sin stöd och hjälpte honom. Det finns många stora kvinnor genom tiderna. Maria, Jesus mor, är en av dem.

Det är plikt för varje muslim att skaffa sig kunskap och inte kunskap enbart inom islam utan annan sorts kunskap. Profeten Mohammed (saw) själv lärde väldig mycket sin fru Aicha som i sin tur var lärare åt många muslimer och följeslagarna. Det är inte tillåtet inom islam att förbjuda någon att inte skaffa sig kunskap och de män som gör det, gör det på grund av antingen fattigdom (för att de har inte råd) eller det mer vanliga på grund av sin vilja bestämma och styra över kvinnan vilket är inte heller en islamisk handling.

Anser du mig som en okunnig, o intelligent person? Du kanske tror att jag sitter hemma och är inlåst hela dagarna av min man. Du kanske tror att jag känner inte till något som händer i världen, varken läser tidningar eller tittar på tv. I så fall begår du ett stort misstag. Jag är inte inlåst, jag är fri. Jag är fri att göra vad jag vill. Jag kan gå ut och roa mig, jag kan festa, jag kan dricka massor med vin eller annan sort alkohol, jag kan springa nacken ute om jag vill. Det är ingen som kommer skyta mig, blixten kommer inte slå ner i mitt huvud. Jag kan göra allt det och mycket mer MEN jag VILL INTE. Jag är en fri människa precis som du som väljer vad jag vill göra och inte vill göra.

Jag är dessutom högutbildad, jag läser tidningar varje dag och tittar på nyheterna. Jag är mycket medveten om vad som händer runt om i världen.

Det är kanske så att jag är den första du möter som är så men jag ska nog säga att det är ganska vanligt med sådana som jag. Om du bara skulle bege dig till moskén så skulle du säkert träffa på många välutbildade starka muslimska kvinnor.

Du nämner också en del människor från mellanöster vilket gör att jag måste påpeka till dig att du ska veta att det är inte enbart muslimer som kommer från mellanöster utan också många kristna och framför allt de som kommer hit består av en stor del av kristna befolkning och inte muslimer.

Sluta leta massa inti islamisk information på internet och ta saker i egna händer och försök få kunskap från vettiga källor. Måste nog säga att jag var den som tänkte ungefär som du tänker en gång i tiden och det var bara för att jag litade på det jag hörde och massmedian men när jag började läsa och studera själv så upptäckte jag en helt annan sanning. Jag säger inte till dig att du ska bli muslim men att vidga dina vyer kommer aldrig att skada dig utan kanske bara ge dig massa positiva saker.

Anders sa...

Du säger att jag ska leta kunskap från vettiga källor, menar du då källor som bara säger positiva saker om islam? Den här beskrivningen av islam ”http://www.exmuslim.net/Sverige/artiklar/islam_for_dhimmis.pdf” är den totalt fel?

Det finns många olika tolkningar av koranen, hur vill du att jag ska tolka sura 2:223: ”Edra hustrur äro en åker för eder; besöken alltså eder åker efter behag.”

"Believers, do not make friends with any but your own people...They desire nothing but your ruin....You believe in the entire Book...When they meet you they say: ’We, too, are believers.’ But when alone, they bite their finger-tips with rage." (Surah 3:118, 119)

"If you wish to replace a wife with another, do not take from her the dowry you have given her..." (Surah 4:20)
"Forbidden to you are...married women, except those you own as slaves." (Surah 4:20-, 24-)
"Seek out your enemies relentlessly." (Surah 4:103-)
"Try as you may, you cannot treat all your wives impartially." (Surah 4:126-)
"Believers, take neither Jews nor Christians for your friends." (Surah 5:51)
"Make war on them until idolatry shall cease and God’s religion shall reign supreme." (Surah 8:36-)
"...make war on the leaders of unbelief...Make war on them: God will chastise them at your hands and humble them. He will grant you victory over them..." (Surah 9:12-)
"Fight against such as those to whom the Scriptures were given [Jews and Christians]...until they pay tribute out of hand and are utterly subdued." (Surah 9:27-)
"It is He who has sent forth His apostle with guidance and the true Faith [Islam] to make it triumphant over all religions, however much the idolaters [non-Muslims] may dislike it." (Surah 9:31-)
"If you do not fight, He will punish you sternly, and replace you by other men." (Surah 9:37-)
"Prophet make war on the unbelievers and the hypocrites and deal rigorously with them. Hell shall be their home." (Surah 9:73)
"Believers, make war on the infidels who dwell around you. Deal firmly with them." (Surah 9:121-)
"Fight for the cause of God with the devotion due to Him...He has given you the name of Muslims..." (Surah 22:78-)
"Blessed are the believers...who restrain their carnal desires (except with their wives and slave-girls, for these are lawful to them)...These are the heirs of Paradise..." (Surah 23:1-5-)

"You shall not force your slave-girls into prostitution in order that you make money, if they wish to preserve their chastity." (Surah 24:33-)

"Muhammad is God’s apostle. Those who follow him are ruthless to the unbelievers but merciful to one another." (Surah 48:29)

Detta är fredens religion=)

Menar du att man inte ska tro vad som står i koranen??
Man hör ofta att de som utför hedersmord har haft stöd av koranen, ljög de också? Finns det någon islamist som har den rätta tolkningen eller tolkar ni muslimer koranen efter eget behag?

Att du får dricka vin och vara ute och festa måste du vara mycket ensam om, utifall du och din man är islamist.

Koranen kanske är totalt annorlunda i arabiska men varför ska man då översätta om det bara blir fel?

Anders sa...

Här är adressen jag försökte få med sätt ihop adresserna nedan:
http://www.exmuslim.net/Sverige/artiklar/
islam_for_dhimmis.pdf

Naida sa...

Hey Yasmine

Det är värdelös att försöka förklara för ngn som vill inte förstå. Alla vet att Guds böcker, inte bara Kur´an utan också andra heliga skrifter, kräver ren hjärta, känsla, tid, tålmodig studering och intelligens för att de ska läsas och tolkas rätt. Det är väl därför som så många fortfarande letar efter och hittar nya svar i Kur´anen som kräver att den ska förstås på rätt sätt och inte enbart läsas som en barnbok.

Har upptäckt din blogg för några månader sedan och tycker om dina inlägg. Du skriver varmt och enkelt samtidigt som du visar att muslimer är inte alls sådana som Anders upplever dom.

Fortsätt bara.

Anders sa...

Nu ska jag försöka att inte skriva in fler inlägg men jag måste svara på Nadias kommentar.

Hon sa att det är värdelöst att förklara för någon som inte vill förstå, men jag skriver ju här för att jag VERKLIGEN vill förstå. Tror ni man mår bra av hat och avsky när man ser en kvinna i burka? De flesta troende muslimer säger lika dant, är man skeptisk mot islam så är man rasist, okunnig, dum mm.

Ni islamister som inte är extrema har ett stort ansvar för de extrema islamisterna. Får ni inte vara skeptiska mot imamer? När Sverige sålde klusterbomber till USA så fick ni muslimer ihop många tusen namnunderskrifter men hur många namnunderskrifter och protester har ni gjort mot det islamistiska våldet och kvinnoförnedringen som pågår dagligen?

Att det finns många muslimer som är sjysta och beter sig bra vet jag också men det är bland de religiösa muslimerna som jag ser det största problemet.

Varför lyssnar ni inte på era medsystrar som hoppat av islam och verkligen varnar för religionen?

Jag rekommenderar er att kolla på liten annan fakta och vad avhoppande islamistiska kvinnor har att säga, eller lyssnar ni islamister inte på kvinnor?

Här kan du se ett klipp hur muslimska barn hjärntvättas
http://www.youtube.com/watch?v=yw2
EisVqKZ4

Om du inte visste så finns det många islamister som säger att muslimer inte får lyssna på musik, men den tolkningen anser väl ni är totalt fel? En del muslimer tycker att tjejer kan vara imamer är det också fel?

Inser ni inte hur dumt det låter? Alla islamister tycker och tolkar olika därför kan ni OMÖJLIGT säga att det inte står i koranen att man får hedersmörda, förbjudas att lyssna på musik mm. Och då borde ni också förstår vilken farlig religion islam är om en imamen tolkar som de extrema islamisterna gör.

yasmine sa...

Anders:

Nu har jag inte svarat på din förra kommentar vilket jag har faktiskt tänkt att göra men inte gjort pga att jag har också andra saker som jag måste göra.

Du måste nog lära dig göra en stor skillnad mellan extrema islamister och religiösa muslimer. Att du kallade mig och min man för islamister låter verkligen roligt. Skulle du tillbringa vardagen med oss skulle du nog efter första timmen se att vi är långt ifrån det islamister står får.

Bara för att man följer islam så betyder det inte att man är islamist. Dags att läsa på betydelse av olika termer. Så låt bli och förvirra dig själv.

Majoriteten av muslimer är vanliga religiösa muslimer som är för fred och emot våld oavsett i vilket namn det sker. Sedan finns det en minoritetsgrupp som tyvärr uppmärksammas mer än andra muslimer och det är de som är islamister och följer en speciell ideologi som jag har verkligen inget gemensamt med.

Alla imamer följer verkligen inte islamistiska värderingar och ja, en kvinna kan vara imam. För att förstå hur det kommer sig så måste du förstå vad ordet imam betyder. Det betyder böneledare och en kunnig person. Varje person som leder en i bön är imam. Jag har själv lett bönen en antal gånger och då blir jag imam. Det andra delen är då en kunnig person. Denna person ska ha inte bara kunskap inom islam utan även andra ämnen både inom naturvetenskap och samhällsvetenskap. Många kvinnor utbildar sig för att bli kunniga och kunna ge råd och lära ut andra kvinnor. De är inga extremister utan vanliga kvinnor. I Sverige finns det en kvinna som har titel "imam". Hon heter Suad Mohammed och är mycket kunnig kvinna och absolut ingen islamist.

Islam i sig är inte farlig religion. Måste säga att det finns värre saker i Bibel. Det är människans begäran efter makt som är farligt.

Det finns extremister i allt och titta bara på Bush, han är ingen muslim men han har inte tillförd något bra varken världen eller USA och Hitler, Stalin och andra skräckpolitiker som har inget med islam att göra men vad gjorde de med världen.

Man kan inte döma alla på grund av några idioter. Man kan inte generalisera folk och dra en kant över alla. Det tror jag att du förstår.

Om du frågar för att du vill verkligen veta och förstå så måste du öppna upp dig lite mer, inte vara säker på att det är som du tror utan vara beredd på att det kan finnas en annan verklighet där ute, att fördomar kanske är bara fördomar och inget annat eller i alla fall förstå det sanna bakomliggande orsaker.

Det är klart att man får vara ifrågasättande mot imamer eller andra shejher och lärde. Vem säger att man måste lyda dem? Människan har fått förnuft och ska använda den för att tänka själv över vad som är rätt eller fel.

elin sa...

Din blogg är jättebra och jag läser den ganska ofta. Du bevisar verkligen att du är en intelligent kvinna som är säker på sig själv och kan ta påhopp. Heja!

yasmine sa...

Tack så mycket för så varma ord. Det alltid glädjer mig att människor uppskattar det jag skriver.

Tyvärr är det så att man blir ofta påhoppat eller ställd i den positionen då man måste försvara sig och sin tro. Men om mitt försvar bidrar till att människor för mer kunskap och ändrar sin inställning till saker och ting så har jag inget emot.

Anders sa...

Jag förstår och hoppas verkligen att den stora majoriteten troende muslimer inte är extrema. Men enligt Aftonbladet finns det t.ex 51 MILJONER bortgifta barn!!! Du säger att det är få troende muslimer som beter sig illa men tycker inte du att 51miljoner nästan sex ggr fler än Sveriges befolkning är ett litet antal? Och då finns det också en familj som tillåter giftermålet och det är säkert minst fem familjemedlemmar 51milj*5= 255.000.000 muslimer!! Och jag vet att du vet att koranen stödjer giftermål med barn. Hur många muslimer tror du vill utplåna Israel och USA?

Om man ser en kvinna med slöja vad tror du folk tänker på då? Om en man har hakkors på sig kan ju det se hemskt ut fast han kanske aldrig slagit någon eller gjort något dåligt, är det så ni vill att man tänker? Varför kan inte troende muslimska kvinnor i Sverige stödja sina förtryckta medsystrar? Kvinnor i Iran kan bli slagna och inlåsta om de inte använder slöja.
Slöja är ett förtryckarplagg, troende muslimer borde inte heller ha problem att inte använda den eftersom det inte är ett måste enligt koranen.

Jag kan säga att jag skulle ha betydligt mer respekt för troende muslimer om de sa sanningen vad islam handlar om. Vem vill du jag ska tro på, imamer som predikar eller en som dig?

Du säger att kvinnor kan vara Imam och det tror jag också men hur många sådana finns det i mellanöstern som är respekterade av majoritet muslimerna?

Ibland låter det som att troende muslimer kan säga vad som helst för att inte folk ska bli misstänksamma mot islam men det de inte förstår är att det bara blir värre. Jag har kollat en hel del på vad exmuslimerna har skrivit och det är riktigt hemska saker speciellt hur kvinnor blir särbehandlade. Hade ni sagt som det var så hade man kanske tyckt att det är hemskt men det är i alla fall bättre än om man får reda på det på andra håll som nu.

elin sa...

Ja, Yasmine, man får försvara sin tro. Jag är kristen, och får också utstå en del påhopp från folk som vill jämföra mig med än den ena än den andra som råkar dela min tro... Jag är övertygad om att du vet vad jag menar... Ett problem som religiösa människor råkar ut för är att människor vill definiera oss och säga att om du är kristen/muslim så måste du tycka eller tänka så, annars är du inte det på riktigt. Det är både folk som delar ens tro och de som inte gör det som definierar en och det gör i alla fall mig irriterad. Jag har läst massor om de flesta religioner och kanske speciellt mycket om islam (om jag bortser från kristendomen förstås) och jag tycker att det finns mycket bra med islam även om jag inte själv vill bli muslim. Mycket av det dåliga som finns inom både islam och kristendom beror på vantolkningar eller extremtolkningar som är gjorda av människor som inte har kärlek i bröstet liksom. Jag kan inte tänka mig religion utan att den förändrar ens sinnelag och gör en mer medkännade, kärleksfull och utan att den ger en känsla av att vilja göra gott. Samtidigt tycker jag inte att en troende inte får kritisera en annan troende, men det är inte rätt att utöva sin tro genom att gå omkring och berätta för folk att de gör fel hela tiden, många gånger inspirerar man en människa till ett djupare engagemang i sin tro om man säger vad de gör rätt istället. Hoppas detta inte är allt för förvirrat och konstigt skrivet och att du fattar vad jag menar...

yasmine sa...

Elin:

Mycket fint och välskrivet. Jag håller med dig helt och hållet och förstår exakt vad du menar.

Religion är inte till för att göra oss sämre utan för att göra oss bättre och vi kan inte bära hela tiden ansvaret för allt vad andra människor gör i världen. Bara för att någon/några tycker si eller så betyder inte att vi stöder dem eller tycker likadant bara för att vi har samma religion.

Tack så mycket för din kommentar och det glädjer mig att det kommer från en kristen. :)))

Yasmine

elin sa...

Tackar för de vänliga orden själv!

Anders sa...

Igen försöker ni skylla ifrån er att det islamska våldet inte har med islam att göra fast det står tydligt i koranen om att man t.ex ska döda otrogna m.m, förstår ni inte hur patetiskt det låter?

Hur många troende muslimer skulle tillåta en troende muslimsk kvinna att gifta sig med en kristen Svensk man utan att mannen skulle konvertera till islam? Vad skulle de troende muslimerna tycka om tjejen skulle konvertera till kristendomen, förmodligen skulle hon bli tvungen att bryta kontakten med familjen eftersom den ”fredliga religionen” inte tillåter muslimer att konvertera och har hon otur blir hon inte mördad.

Men det jag skriver har ni muslimer väl aldrig hört talas om islam är ju en fredlig religion eller hur??

Kommentar på ditt senaste inlägg bloggen:

Det hon säger låter otroligt patetiskt eller hur? Ofta hör man kvinnor som blir tillsammans med en muslimsk man och tvingade att konvertera till islam. Istället för att erkänna vilken patetisk, svag och feg kvinna som tvingar sig konvertera så försöker hon få det att låta som om att hon gör det för att hon är stark. Jag har inte läst psykologi men det är förmodligen samma mekanismer som många kvinnor använder när de försvarar sina män som slår dem. Det bästa beviset på om hon skulle vara en stark kvinna vore om hon vägrade underkasta sig, men tydligen klarade hon inte det.

Hade hon konverterar innan hon träfat sin kille hade det varit en annan sak men nu är det ju uppenbart att hon gjort det för honom.

Anonym sa...

Här finns en bok om Profeten Muhammed saaw;

http://www.semazen.se/

Den är på svenska och mycket välkänd på engelska.För de som vill läsa mer om Muhammed saaw, vissa skulle ju behöva det ;o) såg jag i kommentarerna.

Boken är väl värt sitt pris.

Kram till dig Yasimen för ditt tålamod!

Anonym sa...

rekomenderar er att se denna trailer och resa till kursenAl-Sayyid Sheikh Muhammad al-Yaqoubi kommer insha'Allah att föreläsa om
Qadi `Iyad's bok "Al-Shifa"
- Botande genom erkännande av Den Utvaldes Profetens Rättigheter
- salla Allah `aleihi wa sallam


Kursen äger rum i Birmingham, UK den 24-26 maj 2008


Mer info:
se trailer på
http://www.bahnhof.se/wb042294/Frames/medina.html


bismiAllah

Johnny sa...

Anders, Anders, lägg ner... Du gör dig bara dummare för varje ointelligent inlägg du gör.
Så oseriös... =/
Skaffa en annan hobby.

Yasmine, keep up the good work med bloggen :-)

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online