tisdag 15 april 2008

Islamofobi - vårt fel

Islamofobi har blivit världskänt begrepp. Runt om i världen har människor blivit rädda för islam och muslimer på grund av olika faktorer. Många skapar fördomar om islam och muslimer och tycker illa om islam men kan man egentligen klandra dessa människor. Människor som har ingen kunskap om islam, människor som får enbart kunskap från det de ser och hör själva eller ens vänner, släkt osv. Om jag tänker efter så är det inte så konstigt att det har blivit så idag som det har blivit.


När något går snett vill man hitta orsaken till det och det som är ansvarig för att det har gått snett. Lika så vill vi hitta hela tiden ansvarig för rädsla för islam. Oftast angriper vi att det är mediernas fel. Det är klart att de inte förbättrar situationen. Mycket förstärker dem, överdriver, väljer ut det som är intressant och lämnar ut kanske verkligheten (det som är ointressant för dem) och framför allt så tror ju man oftast att det som står i media om muslimer representerar majoriteten när egentligen är det kanske en liten del av muslimer.


Men om vi bortser från mediernas roll i det hela så måste jag nog tyvärr säga att det är vårt eget fel att det är så. Det är muslimernas fel att människor är så rädda för islam. Det är vi som gör att det blir så och det är få som försöker göra något för att bevisa motsatsen.


Nu kanske är det en del muslimer som tänker hur kan jag säga så och dessutom är jag ju muslim själv. Hur kan jag klandra mina egna bröder och systrar för det? Jo, det kan jag för att tyvärr så ser jag inte så många bröder och systrar. Visst jag ser många människor som kallas sig för muslimer men jag kan inte säga att de beter sig särskild islamiskt.


Man kan titta på vilket muslimskt land som säger att de följer islamslagar, men gör de det verkligen? Nej, det gör de inte, de förtrycker istället sitt eget folk. De förtrycker kvinnor, fattiga, föräldralösa. Kan man kalla det för islam?


Muslimer som spränger sig själv i lyften och dödar förutom sig själv men också massa oskyldiga. Kan man kalla det för islam?


Muslimer som är ständigt avundsjuka på varandra, aldrig nöjda med det de har utan vill ha det ens broder eller syster har. Muslimer som ständigt försöker på olika sätt förstöra för varandra. Kan man kalla det för islam?


Många muslimer finns även här i Sverige men vad gör de? Många kommer hit och det första de lär sig är hur man lurar systemet. Jobba svart och leva samtidigt på socialbidrag. Få strävar efter att få en bra utbildning, bra ”halal” arbete. Många pratar skit om Sverige fast ändå så bor de här. De festar, de dricker, de röker, de strular med svenska tjejer för att de är ”lätta” tjejer att få. Kan det vara islam?


Tjejer som bär slöja men ändå har korta, tjata kläder, röker och flirtar med killar. De kanske blir tvingade till att bära slöja men är det verkligen islam?


Muslimer som tolkar texter och skrifter efter sin vinning. Det som passar dem, inte det som verkligen islam säger.


Ja, jag kan fortsätta att skriva allt det negativa som muslimer gör. Allt detta skapar ju tillslut negativ bild av muslimer och av islam. Inte så konstigt att fördomarna hos människor har växt och växt. Inte så konstigt att människor har blivit rädda för islam. Det skulle jag nog också vara eller rätt sagt jag var det tills en dag jag lärde känna den riktiga islam. Men det är inte alla som har intresse av att ta Koranen i egna händer, ta andra böcker i egna händer och börja läsa vad riktiga islam är. Det är mycket lättare för de flesta att döma utifrån det man ser och hör. Man kan inte klandra de för det, kan man?


Människor ska inte behöva läsa massa böcker för att lära känna islam. Det ska räcka med att förstå från vårt beteende. Vi måste börja bete oss islamiskt. Korrekt islamiskt. Under profetens Mohammeds (saw) tid så var det många som blev muslimer inte på grund av det profeten (saw) sa utan på grund av hans (saw) uppförande. På grund av hur han (saw) var bland människor, hur han betedde sig.


De som har barn vet att barn gör inte som man säger till dem att göra, utan de gör som man själv gör. De är ens spegelbild oftast, i alla fall när de är små. Därför är det så viktigt hur vi beter oss i alla situationer.


En del som konverterar säger att de är glada för att de har lärt känna islam och konverterade innan de har varit i muslimskt land eller lärt känna ordenligt muslimerna. Det säger nog ganska mycket om hur muslimerna måste förändra sitt beteende. Många följer dessutom sin landskultur som många gånger är långt ifrån islam. Men hur ska icke muslimer veta det? Hur ska de hålla reda på vad som är kultur och vad som är religion? Kommer man och säger att man är muslimer så tror ju de att allt man gör är islamiskt.


Att det är stor islamofobi i världen är tyvärr till en stor del muslimernas fel.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är lika lätt att kovertera till Islam i Sverige som att bli kommunist. Samt att sedan försvara det. Verkligheten är en annan. Svensk folkhemsislam skiljer sig markant från det förtryck och övergrepp som skett och skre i Islams namns sedan 600-talet fram till våran samtid. Den största anledningen till att alla/majoriteten av politiker har ett vänligt bemötande är på grund av att man vill se en reform likt det luteranska inom kristendommen. Man vill se sekulära strömmningar som tillåter människor vara sekulära i en muslimsk tankevärld för att inte hälla bebisn på eld.
Annars kulle nog de flesta dömma ut islam genom en empirisk studie av dessa våldsamma historia.

yasmine sa...

Jag kan tyvärr inte hålla med för att många muslimer i världen älskar islam och är emot alla våldsamheter. Dessutom så har inte islam varit så våldsam som du påstår. Jämför man med kristendomen t ex så har kristna varit mycket värre. Många folkgrupper, speciellt minoritetsgrupper som t ex judar levt väldigt bra under islamiskt styre med all frihet de kunde få. Det är stort fel att tro att islam spred sig med svärd även om många tror det. Det är gärna den bilden som man vill att alla ska tro i väst.
I dagsläget är det så klart annorlunda. Jag kan inte förneka att en del människor göra hemska saker och dessutom använder islams namn för att legitimisera det. Går man in och studerar vad islam säger så märker man ganska fort att själmordsbombning osv har inget med islam att göra och till och med förbjudet inom islam.
Alla kan vrida och vända till sin egen fördel men det betyder inte att det är rätt. Så länge det kommer finnas sådana makthungriga människor som tänker bara till sin egen fördel och pengar, då är det klart att det kommer finnas förtryck, diktatur osv och tyvärr vanliga civila människor lida.

Anonym sa...

I % är det ju VÄLDIGT få muslimer som gillar självmordsbombningar och våld.Ingen tänker på det. Men det är ju i % så få som håller på med sånt. Många glömmer det.

Anders sa...

Anonym: jag hoppas VERKLIGEN att det är mindre än en procent av muslimerna som stöder terrorism. Jag ska ge dig några skrämmande exempel på om det vore ett så högt antal som en procent:

Muslimer i Sverige snart: 500.000st, en procent =5000 personer! I Sverige, det räcker med tio terrorister för att skapa fullständigt kaos. Men jag skulle inte förvåna mig om den siffran stämmer då säpo har fått 200 miljoner extra för att bekämpa terrorism.

EU 44 miljoner inkl Öst- och Centraleuropa (CIA Factbook citerad i Wikipedia).
44.000.000personer en procent =440.000personer är det fortfarande inget hot?????

Antal muslimer i världen 1,5 miljarder en procent = 15.000.000, 15 miljoner terrorister i islams namn!!!!!

Inget hot??????

Anonym sa...

det stog inte en procent, det stod i procent.. alltså bokstaven i

Anonym sa...

Sellam Alejkum
ja det var på tiden att vi börjar granska oss själva mycket av det du säger är sant Vi borde bli bättre muslimer!
Men det spelar ändå ingen roll hur bra muslimer vi än är kommer det alltid att finnas människor som hatar oss och förtrycker
Kom Ihåg många ville motverka våran profet Mohammed och han är den bästa människan och starkast troende av oss alla!

Asrahn sa...

För att quota en av mina favoritkomiker, Marcus Brigstocke:

"They (ordinary religious people) have to accept that they are the powerbase for the nutters. Without their passive support the loonys in charge of these faiths would -just be- loonys', safely, locked away and medicated - somewhere nice you know, with a view of some trees where they can claim they have a direct channel to god between sessions making tapestry drinks coasters, watching teletubbies and talking about their days in the hitler youth.

The ordinary faithful makes these vicious, tyranical thugs what they are (through their passive support)."

Vad mig anbehagar så har jag sedan länge tröttnat på "No true scotsman" argumented. Alla muslimer jag talat med har haft smått varierade uppfattningar om vad Koranen vill med dem, och alla har varit lika övertygade om att de är ensamma om att ha rätt.

Trots allt detta, och den starka ogillande jag har för religion, så önskar jag dig lycka till med att bedriva den till synes fredliga formen av Islam som du omfamnar.

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online