onsdag 3 september 2008

Koranens Budskap på internet


För ett bra tag sedan var det några som startade projekt att lägga ut Koranens budskap på nätet. De samlade in pengar, fixade allt som behövde inför det och nu äntligen kan man läsa hela Koranen på svenska på nätet.

Visst är det skönt att ha i bokformat, sitta i lugn och ro och läsa men en Koran på nätet utgör sin funktion också. För min del så blir det nu så mycket enklare att hitta fram en viss sura eller vers som man vet att det finns i Koranen men inte vet exakt vart. Ja då kan man nu söka det istället för att gå till de engelska och först tänka ut en tänkbar översättning som skulle kunna stå i den engelska tolkning och sedan leta fram. Vilket inte alltid går så lätt med tanke på att det också finns massor med olika engelska översättningar och jag vet inte ens vilka av dem är bra och vilka av dem är mindre bra. Däremot vet jag att Koranens Budskap är bra så här behöver jag inte oroa mig.

Nu har de gjord det till och med lite extra bra med att man dessutom kan lyssna på den arabiska Koranen och se den arabiska texten bredvid. Man kan skriva in ett ord och sedan söker upp sökmotorn alla verser som innehåller det orden. Man kan både välja skriva på arabiska och svenska.

Måste säga ett stort tack till dem som har gjort detta möjligt. De har nu underlättat det så mycket för mig och säkert en del andra.

Länken till sidan är: http://www.koranensbudskap.se/Startsida.aspx

1 kommentar:

Koranens Budskap sa...

Assalamou 'alaykum!

För alla som vill läsa Koranens Budskap kan göra det i http://heliga-koranen.se.

Olika recitatörer finns att välja för att lyssna på de olika verserna!

De som kan lägga upp en länk med "Koranens Budskap" och länka till http://heliga-koranen.se uppskattas.

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online