måndag 29 december 2008

GAZA BRINNER,GAZA GRÅTER - Världen... ???


Jag tänkte försöka uppdatera bloggen med lite bilder och andra roliga saker men just nu känns det så obetydligt och oviktigt med tanke på vad som händer mina syskon i Palestina. Något som jag inte kan blunda för, något jag inte kan bara låta det passera oberörd och jag hoppas att där ute är det fler än jag som reagerar över det som händer. Jag hoppas att det är fler än jag som vaknar till och ser vad som händer. Mest hoppas jag att världens ledare ser det. De som har den största makten, möjligheten att kunna verkligen påverka och sätta stop.
Jag förstår inte hur världen kan bara tillåta att Israel går och sönderbombar (inte för första gången) ett område så mycket. Så mycket människor under så kort tid dör. Människor har inte mat, vatten eller el, människor har inte tillgång till medicin eller en normal sjukvård. Oskyldiga, fattiga människor lider för att politiken spelar spel. Mammor förlorar sina barn, kvinnor förlorar sina män och pappor, män förlorar sina fruar och mammor osv bara för att Israel ska ”överraska” som dens utrikesminister uttryckte det.Jag kommer nog aldrig kunna förstå hur är det möjligt att det ska vara ”tillåtet” att döda oskyldiga människor (oavsett vem det nu än gör det), oskyldiga barn, kvinnor, gamla och andra. Vem har gett människan den här makten att ta en annans människa liv?Jag tänker oftast på det som Gud lär oss människor och säger i Koranen:


Av denna orsak föreskrev Vi för Israels barn att om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet. Trots att Våra sändebud har kommit till dem med klara vittnesbörd, fortsätter många bland dem att begå ohämmat övervåld på jorden. (5:32)Versen innan (5:31) handlar om när Kain dödar sin egen bror som är oskyldig och har inte gjort något och på det sättet blir första människan på jorden som dödar en annan oskyldig människa på jorden.Så Gud säger att vi inte får döda oskyldiga och om vi nu måste kriga så är det enbart man mot man (arme mot arme) bort från oskyldiga människor och man får inte ens skada djur eller växter i krig men jag tror att människor har glömt bort det för länge sedan tyvärr. Det gör mig mycket ledsen. Jag är överhuvudtaget är emot krig och önskar faktiskt fred på jorden hur än patetiskt det låter.Jag önskar faktiskt att människor ska kunna leva sida vid sida av varandra, hjälpa varandra, tycka om varandra och inte begära att ha mer makt än den andra, mer tillgångar, mer rikedomar. Att människor ska vara nöjda med det de har.Alhamdulillah, Tack Gud att jag bor i Sverige, i det lugna trygga Sverige. Där mitt barn sitter i lugn och ro hemma och när jag kommer att lägga honom inatt så kommer han sova gott. Min son behöver inte oroa sig över att kanske en bomb ramlar över deras hus, att han kanske aldrig vaknar upp igen eller att kanske hans föräldrar dör medan han sover. Han behöver inte höra saker och ting sprängas här och där (ja, förutom på nyårsafton när han hör fyrverkerier). Min son kan sova tryggt, Alhamdulillah och jag behöver inte ägna mig hela natten åt att trösta mitt gråtande barn. Det här är vår verklighet medan Palestinas barn, Palestinas mödrar har precis den motsatta verkligheten. De har precis det jag slipper, det jag tackar Gud för att jag inte har.Jag hoppas att en dag och förhoppningsvis så snart som möjligt världen vaknar till och faktiskt gör något åt saken och faktiskt en fred mellan Israel och Palestina kommer uppstå permanent där människor (palestinier och judar) kommer att kunna leva sida vid sida i fred.


Man kan stödja Gaza genom att skänka pengar till t ex Islamic Relief, Rädda Barnen. Det finns ju så klart andra behövande barn i världen (de får man ju inte glömma) så man kan både skänka pengar, ge gåvor och bli fadder genom sådana organisationer såsom SOS-Barnbyar, ActionAid och Unicef.

Jag tror att våra barn klarar sig utan presenter för tusentals kronor medan barn i andra delar av världen behöver bara några kronor från oss.Om ni ger så att andra ser det är det gott och väl; men om ni hjälper de fattiga i tysthet är det bättre för er - med detta kan ni nämligen få göra bot för några av era dåliga handlingar. Gud är väl underrättad om allt vad ni gör. (2:271)
Inga kommentarer:

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online