lördag 3 januari 2009

Gaza - DemonstrationenJag var på demonstrationen igår som började på Sergels torg och sedan promenerade vi genom city till Humlegården. Vi gick på Hamnagat, Birger Jarlsgatan och genom Stureplan. När vi gick såg jag människor stanna upp mitt i det de gjorde och tittade på oss. Jag kunde inte låta bli och undra om de förstår vad det vi vill och vad de tänker överhuvudtaget om det som händer i Gaza. Man vill nå med budskapet men frågan är om det kommer fram. Det viktigaste är ju så klart att man på något sätt uppmärksammar det och det är väl det minsta vi som muslimer kan göra eller överhuvudtaget de som inte accepterar det som sker i Gaza och zionisternas beteende.


Det var kallt igår. I en timme stod vi och lyssnade på olika talar innan vi marscherade iväg men som en av talare sa att när vi börjar frysa och kanske överlägger att gå där ifrån och gå någonstans för att värma sig så ska vi tänka på hur egentligen människor i Gaza känner sig. För att de har mycket värre än oss i denna stund. Det är kallt där borta också men de har inte ens någon värme hemma, de har ingen el och knappt till mat. Tusentals är skadade och mediciner räcker inte till. Människor dör som flugor och än idag när jag sitter och skriver det här är det inte över. Till och med just nu har israeliskt armé gått in i Gaza till fots.2 kommentarer:

Anonym sa...

Men jag förstår inte - det var ju Hamas som pumpat en massa raketer över Israel under juldagarna? Nu nådde dem inte mer än 1 mil, men tänk om de nått längre.

Tom

Tahira sa...

tom: palestinierna är ockuperade och måste försvara sig. skulle dom ge upp skulle det innebära deras undergång.
Jag hoppas verkligen att världen ska rycka upp sig och inse vad det är som faktiskt händer!
29/9 2000 - 30/11 2008
Döda palestinier (av israeler): 4826
Dödade israeler (av palestinier): 482

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online