onsdag 21 januari 2009

Israel ut ur Gaza - Veolia ut ur tunnelbana... Kampen fortsätter


Nu äntligen kan jag skriva att bomberna har slutat falla över Gaza. I några dagar har nu Israel och Hamas haft eldupphör, en tillfällig vapenvila. Israel drar tillbaka sina trupper samtidigt som de säger att de har gjort det de ville i Gaza.

Om deras mål med det här kriget var att förstöra så mycket som möjligt i Gaza, att döda så många kvinnor och barn som möjligt, att attackera FN och Röda Korset, förstöra ambulanser och sjukhus och traumatisera hela befolkningen då kan man säga verkligen att de har lyckats med deras mål för att det är enbart det de har gjort och inget annat i Gaza.

Nu återstår det att se vad som händer näst. Många nog hoppas på fred men jag tror tyvärr att det är väldigt långt dit. I så fall måste Israel verkligen förstå vad de har gjort, kompensera det och befria palestinierna från förtryck. Kommer de att göra det? Nej, det tror jag inte, tyvärr. Även om det finns en del israeler och judar runt omkring i världen som tycker att det ”staten” Israel håller på med är verkligen fel så finns det ännu mer sionister runt om i världen och i Israel som tycker att det är rätt de gör och egentligen skulle de vilja se ett hel israelisk stat utan några som helst palestinier.

Samtidigt här i Sverige så blev det en Nej till Veolia. Alhamdulillah säger jag bara. SL slöt avtal med kinesiska företaget MTR trots att Veolia faktiskt var favoriten. Ingen vet hur mycket av våra protester mot Veolia har spelat in i beslutet men man får väl hoppas på att det har påverkats. I tidningar skrivs det i princip enbart att MTR har slagit rekord i punktlikhet och det är därför SL också slöt avtal med dem. Samtidigt kan ju man fundera om ett kinesiskt företag är egentligen så mycket bättre än Veolia och då syftar jag på den kinesiska politiken, de förhållandena kineserna tvingas att leva och arbeta i Kina. Den saknaden av rättigheterna hos folket i Kina och så vidare, listan kan göras lång. Vi får hoppas i alla fall på att just MTR har en god arbetsmiljöpolitik gentemot sina anställda runt om i världen.


Däremot några som inte har en bra politik är affärerna i Sverige som nu på grund av bojkotten av Israeliska varor av oss har börjat byta markering på t ex frukt och grönsaker. Det glädjer mig verkligen att vår bojkott har påverkat affärerna, att människor inte köper israeliska produkter och jag hoppas att de kommer att fortsätta med det. Däremot tycker jag att det är otroligt fullt av affärerna att istället för att själv bojkotta israeliska produkter, sluta köpa in och sälja och på det sättet göra det kunderna vill att de ska göra, så går de och spelar fulla spel och lurar sina egna kunder.

Om de nu inte vill delta i bojkotten så borde det vara ändå varje personens rättighet att välja själv vart ifrån de vill köpa in sina varor. Det är därför det finns regler om markering och att den ska vara korrekt. Det är brott att lura kunder och trots att de själva påstår att det är en slump så tror jag faktiskt inte på sådana stora slumper.

Slump? Att precis då kriget i Gaza äger rum, precis då olika sms, mail och bojkott listor cirkulerar runt om i Sverige och uppmanar människor att bojkotta israeliska varor, att sluta köpa dessa, just då så ”RÅKAR” just varor från Israel vara fel markerade. Är det verkligen SLUMP? Jag tror att ett till och med litet barn skulle fatta att det inte är det.


Vår kamp är inte slut. Kampen fortsätter, befria Palestina!!!


Människor i Gaza behöver vår hjälp, vi måste kräva att Israel ska åtalas för massmord och brott mot männskligarättigheter.

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2804

Vi har lycktas med Veolia och varor från Israel, nu gäller det också stoppa tennismatchen som ska spelas i Malmö, Israel ska ut från Melodifestivalen. Vi måste visa att vi inte vill ha något med de att göra så länge de förtrycker och förintar människor.

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2774

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2742Tillsammans är vi mäktiga, det måste vi alltid komma ihåg!!!

1 kommentar:

Aicha sa...

kolla in min blogg jag utmanar dej
http://aichahislam.blogspot.com/

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online