fredag 16 januari 2009

Kriget i Gaza fortsätter

Jag önskade att jag kunde skriva att kriget är slut men tyvärr är det något jag inte kan skriva för att kriget fortsätter och mer och mer människor dör.


Efter tre veckor har:

Antal döda hittills: 1054 (barn 335, 100 kvinnor, 108 pensionärer)

Antal skadade hittills: 5000 (varv 450 svårt skadade)


Förutom alla döda och skadade så är det många byggnader som är förstörda, människor har inte några hem att återvända till. Barnen är psykiskt skadade för livet antagligen. I både SvD och DN kan man läsa artiklar om där Hamas erbjuder fred och vapenvila men Israel avböjer för att de inte går med på alla villkor. Är inte det bättre att först och främst sluta skjuta och döda och sedan börja diskutera alla villkor?Än en gång har Israel beskjutit UNRWA och mycket av mat och medicin brann upp. Hur kan Israel förklara det? Israel har beskjutit sjukhus och till och med hus där internationella journalister sitter. Hur ska de förklara detta? Är det outbildade soldater som är med i armén och bara trycker på knapparna och hoppas att raketerna landar rätt eller är de helt enkelt helt hänsynslösa? Av någon anledning känns det mer som det andra. De bryr sig inte vart de skjuter utan vill bara döda så många som det går och förstöra allt i Gaza.


En muslimsk delegation från Europa har åkt ner till Gaza med medicin, kläder och mat för att visa vår support och hjälpa människor i Gaza.


Information om delegationen:


Meddelande från europeiska delegationen till Gaza från Rafahgränsen:


Vi är i Rafah, Egypten. Det är förbjudet att gå över till Palestina.

Vi har lämnat över flera lastbilar med medicin. Vi har sett hur sårade Palestinier lämnas över till Egyptiska ambulanser. Vi har pratat med Palestinska läkare som berättar om vilket helvete de går igenom men de säger att de inte kommer att ge upp. Vi har sett hur Israeliska flygplan bombarderar Gaza.


Det är hemskt för oss som lever i Sverige och i andra EU länder och har det lugnt. De behöver mycket stöd, särskilt barnkläder och mat. De vill att ni fortsätter med all stöd ni kan bidra med och glöm ej duâ.


/Chakib Benmakhlouf, FIOE:s delegation till Gaza.


Första europeiska muslimska delegation till Gaza:

Federation of Islamic Organizations (FIOE) har skickat en delegation till Egypten som ska försöka ta sig till Gazaremsan. Denna delegation består av Chakib Benmakhlouf, ordförande FIOE, Sheikh Wanis Mabrouk, ordförande för Imamrådet i Europa, Sheikh Hussein Halawa, generalsekreterare för Europeiska fatwarådet, Umm Bashar samt Umm Khalil, FIOE:s kvinnokommitté.Chakib Benmakhlouf, ordf. FOIE


Målet med denna resa är att i europeiska muslimers namn uttala sitt stöd till Palestinierna i Gazaremsan.

Delegationen kommer bland annat försöka besöka Shifa sjukhuset, vilket är det centrala sjukhuset i Gazaremsan och dit många av de döda och skadade tagits. Delegationen landade i Egypten under måndag samt tisdagen och kommer från Kairo att fortsätta mot Gazaremsan Insha Allah.Här i Sverige vi fortsätter demonstrera för att visa vår support till människor i Gaza och att vi är emot den här massakern.


Demonstration:


Demonstration i Stockholm den 17 januari

Tid: kl 13

Samling: Humlegården (Stureplan)


Bojkott:


Vi fortsätter att bojkotta Israeliska produkter och jag vill personligen uppmana er alla att skicka mail till mataffärer såsom Willys, Ica, Coop, Hemköp, Vivo osv att be de att ta bort israeliska varor från sortimentet för att vi ska förbli deras trogna kunder. Ju fler vi är desto starkare vi är.


Glöm Mcdonald’s, glöm Nestlé, glöm L’oreal, glöm Jaffa, glöm Coca-cola (Fanta, Sprite osv), glöm Lindex, glöm Nokia, glöm Danon, glöm Johnson & Johnson och andra företag kan ni se här:


http://www.inminds.co.uk/boycott-leaflet-a4-ramadan-campaign.pdf


Läkare sökes!!!


Jag har också fått vetskap om att nu söker man läkare som vill och kan åka ner till Gaza för att hjälpa människor där. Om ni känner någon, kontakta mig så vidarebefordrar jag informationen. Tänk vilken gärning man kan göra om man åker ner. Skulle jag själv vara läkare så skulle jag nog inte tveka en enda sekund.


Skriv under protestbrev:


http://www.islamguiden.com/protester/gaza/gaza_sve.html


Ekonomiskt stöd:


Islamic Relief har ett projekt där de försöker samla 1000x1000, alltså 1000 kr från 1000 personer. Sammanlagt skulle det innebära 1 000 000 kr till människor i Gaza, hittills fick jag information att de har samlat ihop 750 000 kr, Alhamdulillah


Så klart så kan man inte ge 1 000kr så ändå räknas varje krona och varje krona är viktig. På Islamic Reliefs hemsida kan man läsa mer om deras projekt och arbete i Gaza. Det finns hjälparbetare på plats i Gaza, Hatem Shurrab, som rapporterar på plats om situationen.


3 kommentarer:

Philip I sa...

The world should listen to this wise Israeli

Anonym sa...

SL ska den 20 Januari förlänga sitt avtal med företaget Veolia som även bygger på ockuperad mark i Palestina. Här är det moderata landstingsrådet som är ansvarig för detta:

christer.wennerholm@politik.sll.se

När han fick frågan om vad han tyckte om det faktum att Veolia bryter mot internationella lagar från tidningen Nya Vänsteraktuellt så viftade han bort frågan med orden att “de ska följa lagarna i Sverige,det räcker”.

Skriv och säg vad ni tycker! eller så kan ni kan kopiera ett mail jag skrivit och skicka till honom:

Jag skriver till dig angående Veolias nya avtal. Veolia är ett företag som sköter drift och underhåll av en spårväg som byggs på ockuperad mark i Jerusalem och leder till en illegal israelisk bosättning på ockuperad palestinsk mark.

Jag vill påminna dig om att enligt internationell rätt är det förbjudet för ockupationsmakten att bygga infrastruktur på ockuperade områden.
SL har anslutit sig till FN:s Global Compact vilket innebär att man har förbundit sig att respektera de mänskliga rättigheterna.
Jag och många med mig, har svårt att se hur det går ihop med Veolias verksamhet på ockuperad mark.

Som svensk skattebetalare har vill jag inte bidra till ett företag som aktivt begår brott mot internationell rätt.

Kommer du att ta detta i beaktande den 20 januari då Veolia ska få sitt avtal med Stockholms lokaltrafik förlängt på SL:s styrelsemöte?
Eftersom detta kontrakt ger Veolia 35 miljarder kronor av oss skattebetalarnas pengar anser jag att du bör undersöka hur opinionen egentligen ser ut för att stödja en verksamhet som bryter mot internationell lag och utövar förtryck mot den palestinska befolkningen.

Jag ser fram emot ditt svar.

Vänliga hälsningar,

tjockis27 sa...

sellam alejkum
Till Phlip kan jag bara säga att endast mentalt sjuka människor kan stödja israel då de massakrerar civila och stackars barn.

Till Yasmin
Att göra sådana saker är absolut inte slupmässigt
Att döda ett 9 årig muslimsk palestinsk flicka för att sedan sätta henne som måltavla för spel vem som av soldaterna skall pricka rätt är djävulens verk.

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online