onsdag 18 mars 2009

SUM konferensen 2009


Som vanligt så kommer SUM konferensen äga rum under påskhelgen här i Stockholm. Det är faktiskt en av mina favoriter årshändelser. Något man verkligen längtar efter och ser fram emot. SUM konferens för mig innebär fyra dagar bland muslimska ungdomar med massa skoj och lärdom och dessutom en del jobb. Som vanligt är jag inte enbart en deltagare under konferensen utan också funktionär. Jag funderade länge hur jag skulle göra i år. Om jag skulle arbeta under konferensen eller bara njuta av att vara deltagare. Att inte arbete, att inte hjälpa till kändes konstigt. Det liksom tillhör till konferensen för mig. Så det blev ett arbete tillslut vilket jag är glad över och hoppas att jag kommer att kunna göra bra ifrån mig den här gången också.För att berätta mer om själva konferensen (och jag rekommenderar er alla som är minst intresserad av islam, muslimer såsom icke muslimer att komma) så kommer årets konferens handla om ”Mohammed – vår stålhalt och förebild”. Det kommer att finnas en del föreläsningar, workshops i det ämne och sedan en skön underhållning på kvällen (som man inte heller vill missa).


För att nämna en av de kändaste föreläsare som kommer att komma (för er som har koll på vilka som brukar föreläsa om islam) är det Khalid Yassin och Mohammed Diini.


För er som inte alls vet vilka det är så kommer här en kort info:


Khalid Yassin: Född i New York City, USA som kristen. 1965 konverterade Khalid Yassin till islam. Han har studerat fiqh us-Sunnah, Aqida, Ahkaam, memorisering av Koranen, Islams historia och arabiska hos många kända lärare och mentorer. De senaste 15 år har Khalid Yassin spenderat sin tid för att ta bort missförståelse om islam och muslimer. Han har föreläst i mer än 37 olika länder och över 15 000 personer har konverterat till Islam på grund av hans föreläsningar (obs, ingen hjärntvättning här utan på grund av hans sätt att förmedla kunskap om islam). Hundratals studenter i Saudi Arabien, Bahrain, Kuwait, Australien, Europa, UK, Kanada och USA har slutfört kursen ”The Dawa Technique and The Dawa Management Certificate course” som är en av Khalid Yassins kurser. Khalid Yassin sitter som ordförande både hos Islamic Information Trust (ITT) och The Islamic Information Network (IIN).Mohammed Diini: är föreläsare i islam och håller fredags khutba i Ohio, USA. Han sitter I ”Mayor’s Religious Advisory Council” där hans roll är att vara rådgivare för muslimska angelägenheter. Han har studerat vid Institute for Islamic Sciences i USA och även privat med olika lärda från Somalien.

Sedan kommer det vara en del svenska föreläsare, bl a Ahmed al Mofty, Daniel Stridsman och Shiraf Sebaie.För underhållningen kommer stå bland annat två kända musiker, Abdallah Rolle (en av hans låtar kan ni lyssna i mitt tidigare inlägg) och Abu Ratib. En av kvällarna kommer också att ägna sig åt Palestina. Det här är bara ett litet smakprov på vad som kommer att ske under de 4 dagarna under konferensen.Kan också berätta att om man inte bor i Stockholm men vill komma ändå så kommer logi ordnas där man kommer att kunna övernatta och en buss som kommer att transportera varje dag från logiplatsen till konferensen. För de minsta kommer det att finnas dagis så barnen kan leka och mammorna/papporna delta i konferensen.Är någon av er intresserad, vill veta mer om konferensen, vill komma och vill registrera sig så är det bara besöka hemsidan http://www.sum-konferens.se/index.php där all information om konferensen står. Där man kan registrera sig (det är billigare om man registrera sig via nätet och betalar innan).Så vi kanske ses på plats ;)))Själv ska jag försöka senare sammanfatta konferensen och skriva vad jag tyckte om den (när den väl har varit).


2 kommentarer:

Julia sa...

Jag vill bara tacka dig för den här bloggen, jag har så länge letat efter följande, någon som beskriver islam ur sina ögon och tar upp viktiga politiska frågor. Jätte intressant, jag är väldigt fascinerad och nyfiken på Islam just för all negativ kritik religionen har fått och hur svårt många muslimer har haft att anpassa sig i svenska samhället. Tycker att det är så synd att fördomar föder så mycket hat!! Så, tack igen och fortsätt skriva denna underbara blogg!

yasmine sa...

Hej Julia,

Tack själv för en sådan varm kommentar. Jag blir alltid glad över att höra att människor tycker om det jag skriver och jag bidrar med något. Visst är det synd att så mycket negativt finns ute i samhälle när det gäller muslimerna och islam.

Mvh
Yasmine

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online