lördag 11 april 2009

SUM konferens - dag 1

Ja, nu har fredag gått vilket också innebär att dag 1 av SUM årliga konferens är avklarad. Redan efter första dag var jag helt slut men det beror ju på att jag är inte bara en deltagare under konferensen utan också en funktionär och hjälper till med många olika saker. Vilket är väldigt roligt men kämpigt då det är ungefär över 800 stycken deltagare som kommer till konferensen.Det roligaste är att man verkligen börjar känna igen många av de och många av dem känner igen en från förra konferenserna. Så det blir en trevlig återförenande. Deltagarna har kommit från bland annat Göteborg, Malmö, Växjö, Örebro, Borlänge och andra städer runt om i Sverige men inte enbart Sverige utan också från Norge och Danmark. Så man får slippa på sin norska och danska lite eller rätt sagt lära sig att förstå de språken.Halv fredag gick åt registreringen av deltagarna, inläggning av bagage och givande av tusentals information till dem. På eftermiddag började hela programmet med först Koranläsning och öppningstal av SUMs ordförande, Mohammed Amin. Som är trots sin unga ålder (faktiskt ett par yngre än vad jag är) är redan duktig ledare och talare med rätt mycket kunskap om islam.Sedan började första föreläsning av Fidaaldin Al-sayed Issa som är ung men otroligt duktig föreläsare och måste nog säga framför allt rolig. Ingen föreläsare man somnar till. Med tanke på att jag jobbade samtidigt så hann jag inte lyssna på allt men kanske på hälften av föreläsningen. Det han pratade om var om ungdomarna runt profeten Mohammed (saw), hur de var, vad de gjorde, vilka fel de gjorde och hur profeten Mohammed (saw) var mot dem. Lärorik föreläsning och kanske mer bättre påminnelse för föräldrarna att det inte leder vart om man skäller, skriker och slår (tyvärr finns ju de som gör till och med det) ens barn för att de ska lyda utan man bör ta profeten Mohammed (saw) som förebild som aldrig skrek och aldrig slog någon.Den andra föreläsning var av Mohamed Diini, en av föreläsarna som kommer från utlandet, dock tyvärr på grund av arbete så hann jag inte alls lyssna på honom men fick höra att även han var bra. Kvällen avslutades med lite underhållning där våra egna killar sjöng.Ser redan fram dagens föreläsningar och framför allt den första som ska hållas av Khalid Yassin, en föreläsning som jag verkligen vägrar att missa. Khalid Yassin är verkligen stor och känd person men framför allt en toppen föreläsare så det ska bli verkligen dagens höjdpunkt hoppas jag.


Nu är det dags för mig att springa iväg till konferensen. Ni som inte har varit där än, rekommenderar verkligen för er att gå. Det är roligt och intressant. Så vi kanske ses i vimmel ;))

Inga kommentarer:

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online