onsdag 27 juli 2011

Läsvärda tankar om terroristen.

Läste nuligen artikel i SVD angående händelsen i Norge. Hur man snabbt ändrar sina ord beroende på vem terroristen är. Att kyrkan eller något annan organisation inte behöver ta avstånd från en persons handling även om han är blond och kallas sig för kristen. Men skulle det ha varit en man eller kvinna med muslimskt bakgrund så skulle alla moskéer och muslimska organisationer krävas på offentligt kommentar och avståndstagande. Skulle de inte göra det så skulle de bli dömda att de håller med terroristen.

Mycket bra artikel och det är verkligen dags att inse för alla människor i världen att först och främst alla terrorister är inte muslimer eller har muslimskt bakgrund. Egentligen är det mycket litet procent om man jämför med andra grupper. Och för det andra att majoriteten av befolkningen inte kan och ska inte behöva ta ansvar för vad en sjuk individ gör. För mig som är muslim är det lika hatad om det är en annan muslim som utför vansinedåd eller någon människa med annan religion, nationalitet. Våld är oacceptabelt oavsett vem som utför det.

Jag anklagar inte alla norrmän eller alla kristna för att vara terrorister nu bara för att det visade sig vara en galning bland de och jag vill förvänta mig att ingen kommer anklaga mig för att vara terrorist bara för att det finns galningar bland muslimer också. Jag hoppas verkligen att både media, politiker och vanligt folk lär sig nu att använda rätta ord, att inte anklaga en hel grupp och inte kräva massa kommentarer. Det borde vara självklart att majoriteten av befolkningen oavsett religion, nationalitet, färg osv stödjer inte våld i någon form.

2 kommentarer:

Olle sa...

- Gärningsmannens hårfärg anses av någon anledning enbart relevant när den inte är svart. Det finns inga rubriker om att "terroristen var en "svarthårig muslim". Varför inte?

- Att kristna skulle behöva be om ursäkt för att en terrorist kallar sig själv kristen är lika befängt som att alla svarthåriga skulle behöva be om ursäkt så fort en svarthårig begår ett terrordåd. Orsak och verkan, vet du.

- Vad gäller islam däremot är terrorism en viktig del av ideologin. Det nämns flera gånger i islams skrifter (framför allt i haditherna) och även islams skapare ägnade sig åt terrorism. Alltså är kopplingen mer förväntad. Ungefär som Kuklux klan och rasism. Eller nazism och antisemitism. Detta borde man vara medveten om om man har konverterat. För det kan väl inte vara så att du har konverterat utan att ha läst på om islam?

Anonym sa...

Islams skapare?! HAHAHAHAHA

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online