måndag 4 juli 2011

Ship to Gaza

Jag stödjer Ship to Gaza!Palestinier lever I ett fängelse. I stortsätt avskurna från att få import in till Gaza. Israel har gjort blockad av Gaza för ca fyra år sedan. Världen gör inget. För ett par år sedan startades projektet ”Ship to Gaza”. Syftet – bryta blockaden. Med skepp ska behövande saker (mat, medicin, kläder osv) föras in till Gaza samtidigt som förhoppningsvis blockaden hävs.

Förra året (tidig sommar) gjordes det första försöket. Flera fartyg seglade mot Gaza men blev stoppade. Israel attackerade de på den INTERNATIONELLA vatten. Område där de har absolut ingen rätt att angripa på. Då störtade fartyg, beslagtog dessa inklusive gods. De fängslade de som var ombord och till och med DÖDADE människor. Visa vågade de inte behandla hård och visa behandlade de som djur. Allt avgjorde vilket pass, nationalitet, ursprung de hade. Ja, alltså som vanligt som Israel bär sig åt.

Några av de som seglade förra året hade jag träffat innan och även efter att de kom hem bl a Mattias Gardell, Dror Felier och Mehmet Kaplan. Att höra deras berättelse om seglingen mot Gaza var verkligen spännande. De (och även alla andra) är hjältar i mina ögon. Förebilder för oss alla. Människor som inte bara säger ”vi måste göra något, vi måste hjälpa till”, människor som faktiskt tar och agerar.

(Demonstration 2010,
De svenskar som var med på Ship to Gaza har befriats och kom precis hem
Kampen fortsätter!)


Nu var det dags igen för Ship to Gaza att göra sitt andra försök och segla iväg mot Gaza. Men det blev ännu ett hinder på vägen. Grekland släpper inte ut de från hamnen. Grekland, skäms! Ni stödjer de som förtrycker.

Jag hoppas att Ship to Gaza lyckas att de seglar iväg snart och framför allt NÅR sitt mål. Jag hoppas även att människor i Gaza, Palestina får hjälp, får det bättre, blir befriande. Ni är i mitt hjärta, ni är i min bön.

Inga kommentarer:

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online