onsdag 3 augusti 2011

Ramadan – en tid av gemenskap


Nu snart den tredje fastedagen har passerat. Det går till och med bättre än vad jag trodde. Trodde att det skulle kännas något jobbigt att fasta men det gör det inte. Visst blir jag hungrig men det hör ju till själva grejen ju i alla fall.

Min 7 åring ville prova på fasta med oss och på något sätt har han klarat av det. Igår bröt han vid halv sex tiden men idag är han igen med på banan. Det är verkligen inte så att vi tvingar honom utan han vill känna gemenskap med oss, resten av familjen. Bryta fastan tillsammans med oss, känna den första tuggan av dadel, första klunken av mjölk. Han tycker det jättekul att fasta med oss. Och vi har tillåtit det honom i och med att han ändå är hemma och har fortfarande sommarlov.

Ramadan är en tid av gemenskap. Visst så har vi gemenskap i vår familj, det är naturligt men under Ramadan blir banden ännu starkare. Vi umgås ännu mer med varandra. Även försöker vi bjuda in andra hem till oss och dela med oss den här gemenskapen. Älskar det verkligen. Den känsla av gemenskapen som jag får under Ramadan får jag aldrig någon gång under året.

Inga kommentarer:

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online