måndag 26 september 2011

Spring i benen

I helgen hade vi en riktig idrottshelg. Sånt älskar jag och barnen. Det var verkligen fint väder och då vill man passa på och vara ute så mycket som möjligt.Söndag var mest händelserik dag för oss. Då sprang våra killar i Lidingöloppet. Det har blivit en årlig tradition hos oss och tycker att det är verkligen kul. Lidingöloppet är ett rolig lopp också. Vår näst yngsta sprang klassen på 1,7 km och lyckades förbättra sin tid från förra året. Det som är jobbigaste med de yngsta att de är så många så att det blir svårt för de att springa om varandra. De stannar upp, snubblar på varandra och krockar i varandra. Man borde egentligen kanske dela upp barnen i två grupper men förstår att det finns säkert ingen utrymme för det. Vill man komma åtminstone bland de första 30 så gäller det verkligen att man hittar bra placering vid starten och springer ifrån lite så att man hinner komma lite föra den stora massa. Även om min lilla grabb inte lyckades med topp placering så var han duktig ändå. Han är ju ingen löpare egentligen och tränar inte löpning. Han gör det för skoj skull bara.

Vår äldsta gjorde också bra i från sig. Han förbättrade sin tid från förra året på ca 3,5 minut. Sprang 6 km på 22 minuter och fick en väldig bra placering. Han sprang för att vinna men han hade riktigt hårt motstånd. Alla killar som var bland de bästa tränar löpning och friidrott. Alla är anslutna till några klubbar. Vår grabb, han bara springer. Har aldrig tränat friidrott eller något sådant. Utan bara tycker att det är kul att springa. De senaste tiden har han visat bra resultat vilket inte bara vi har fått ögon för utan även kommunens klubb. När han kom i mål i söndags så väntade huvudtränare på honom och frågade om han har lust att börja träna på riktigt nu. Han säger inte nej till mer träning trots att han tränar fotboll för fullt. Jag frågade lite tveksamt honom att det kommer innebära att han har nästan varje dag träning och fick tillbaka svar "det är bra!".

Om jag ska vara ärlig så tycker jag faktiskt att det är bättre att ungdomarna engagerar sig i sport, får kompisar med samma intresse och på det sättet håller de bort sig från dumheter. Tycker det är tråkigt att se ungdomarna bara "hänga" ute utan att ha riktigt något att göra. Det är nog då frustrationen eller tristessen kommer in och man börjar söka sig till fel umgängekretsar och prova på saker som är egentligen inte bra för en. Så absolut hellre varje dag träning än hänga ute rastlöst.

7 kommentarer:

Anonym sa...

hej:) hur gjorde du din design? asså den där fyrkanten ?:)
Jag tänkte öppna en ny blogg och lägga in koranen och för varje sura skulle jag vilja vara i en fyrkant som din?:D går det skaffa sådan på blogg.se ?:D

Anonym sa...

jag såg fina ramar på google bilder men kunde inte skriva in någon text i den? hoppas jag inte stör men kn du svara på min komentarsfält? Om du inte kan hjälpa mig vet du någon annan som kan?:D

yasmine sa...

Hej!

Vilka ramar menar du exakt?
Jag är egentligen ingen blogg expert eller designer. Jag bara gick till inställningar och valde den design på bloggen som jag ville ha.
Där kan man ändra färg, tema, utseende, färg på text, rubriker och sånt.
Hoppas att det var lite till hjälp.

Anonym sa...

Hej syster!
Jag har ett problem och undrar om du kan hjälpa mej.Jag är inte muslim,min fästman är.Jag är 17 han 24.
Iallafall,jag känner inte mej bekväm med att krama mina killkompisar i skolan,jag vill inte följa med ut och tex äta när det är killar med.Nu är min närmaste kompis(tjej)väldigt arg på mej och säger att han tvingar mej,det är inte alls så att han bestämmer,det är mitt eget beslut,men min kompis säger att det är samma sak....Snälla,vad ska jag göra?...

yasmine sa...

Hej!

Jag förstår din frustration. Det kan inte vara lätt när någon inte förstår och dessutom är det din bästa kompis. Men saken är att hon är säkert lika osäker och orolig som du är över situationen. Hon säkert älskar dig och vill ditt bästa men ibland med okunskap och fördomar (som man ganska ofta hör från höger och vänster) så är det lätt att man drar sådana slutsatser.
Du bör försöka först och främst se utifrån hennes situation. Jag antar att ni har känt varandra ganska länge och hon är van vid ett sorts beteende från dig. Sedan blev du ihop med kille och ditt beteende förändrades. Även om du har valt saker och ting på egen hand så ser hon att förändringen är på grund av honom. För att hon säkert tänker att om han inte skulle vara med i bilden så skulle du säkert förbli ditt gamla jag. Hon har svårt att acceptera förändringen. Hon kanske är rädd för den förändringen, rädd att förlora dig. Hur skulle du reagera om situationen skulle vara motsatsen? Skulle du ifrågasätta hennes val? Vara orolig över det?

Jag tror att du behöver ge din kompisen tid att acceptera att du har gjort dessa val. Samtidigt som du försäkrar att er vänskap är viktigt för dig och du bryr dig om henne men nu har du bestämt dig att du vill göra saker och ting på lite annorlunda sätt och att det spelar ingen roll om du är tillsammans med den här killen eller inte för att även om du inte skulle vara det så skulle du fortfarande göra samma val. Var också ärlig mot dig själv för att om du är bestämd och vet att det är verkligen dina val och ingen annans och ingen har påverkat dig eller tryckt på så kommer det för eller senare lysa igenom dig. Andra människor kommer se dig, din styrka och säkerhet.

Prata med din kompis om dina känslor och hur du känner sedan kommer hon säkert för eller senare se att du är lycklig och mår bra och då finns det inget att oroa sig över.

Du kan alltid maila till mig om du känner att du behöver mer råd eller har andra frågor. Mitt mail är yasse467@hotmail.com

Hoppas verkligen det löser sig mellan dig och din kompis. Man ska alltid värna om de bra kompisar man har men en bra kompis älskar alltid en oavsett vad.

Lycka till!
Yasmine

Anonym sa...

http://islam-313.bloggplatsen.se/

En röst från underjorden sa...

Hi hi hi hi, ha ha ha ha, hå hå hå hå ...

Se denna vackra video;

http://www.youtube.com/watch?v=blLJk3PqHl4

En hint om vad som väntar feministerna!

Hi hi hi hi, ha ha ha ha, hå hå hå hå ...

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online