onsdag 12 september 2012

Min semester - en ögonblick i historien


Nu i somras hann jag med en hel vecka semester (om man inte räknar plus fyra andra lediga dagar här och där). Jag tror att jag längtade så mycket till den samtidigt som jag visste att det vara bara den vecka så en hel vecka kändes som hela tre veckor. Fast jag egentligen gärna skulle vilja ha de tre. Få sikta på nästa sommar istället.

Semestervecka gick till Spanien. Har aldrig varit i det landet. Det var första gången och jag älskade det. Trevligt folk, mycket sol och bad och dessutom historiska, vackra platser. Vi åkte till Malaga och bodde på en resort i närheten av Malaga. Det var helt perfekt för oss. Resorten hade utbudet av en bra lägenhet, två stycken pooler, frukost buffé och liten matkiosk. Det är i alla fall vad vi utnyttjade där vi bodde. Så klart så fanns det så mycket mer men vi sökte oss ut till staden istället. Vi hyrde bil i en vecka och jag själv fick prova på att köra för första gången utomlands. Det gick bra till. Tror inte att Spanien (i alla fall där vi var) tillhör till de mest hektiska körplatser i världen. Har sett värre platser än det.

Apropå bilkörning så i fall någon nu skulle vilja öva sig på rondeller så är Malaga utmärk plats för det. Det är rondeller överallt. Ibland kan man bli irriterad på de men för turisten som mig så var de perfekta. Jag älskade de speciellt när jag lyckades köra fel. För att då kom det en rondell och man kunde lugnt svänga tillbaka. Vänstersvängar är det på få ställen man kan göra i Malaga och u-svängar är typ förbjudet. Därför lär man sig ganska snabbt att älska rondeller.

Malaga som är en stad i Andalusien tillhör en av platserna där muslimerna har sin historia i Europa. Just i Malaga så är det inte så mycket som är lämnad från muslimernas tid men ca 1,5 timme från Malaga ligger staden Granada och där finns otroligt vackert plats Alhambra. Det är största platsen som är bevarad från muslimernas tid. Och vilket plats! Om jag tittar på mina egna bilder tagna där så ser jag skönheten fast samtidigt är det bara en liten procent av skönheten för att det är svårt att fånga in hela skönheten på en bild. Dessutom finns det där vackra trädgårdar med konstant rinnande vatten och ljudet av vattenkanaler och fontänen måste man höra samtidigt som man tittar sig omkring för att se all skönhet.


Ljudet får man inte in på en bild tyvärr. Och trots allt det var vackert där, sagolikt vackert så är det fortfarande mycket som har förstörts, mycket som har försvunnits och förfallet. Jag kan bara fantisera om hur vackert det måste ha varit från början när muslimerna byggde upp hela platsen.

Det är just på grund av denna skönhet som Alhambra har kunde inte de kristna förstöra när de drev ut muslimerna. De förstörde nästan allt muslimerna har byggd upp i Spanien under sina århundraden där men Alhambra var för vacker för att röra. Till och med en kristen kung byggde i en annan stad palats till sig själv som blev kopia på palatset i Alhambra.

                     

Den som inte har varit där, bör absolut åka dit och jag hoppas verkligen att Gud ger mig möjlighet att återvända till Alhambra och även till Spanien för att se resten av landet. Den är så rik på historia och nu när jag har smakat lite på den så vill jag veta mer och se mer.

När jag kom hem så ville jag lära mig mer om Spaniens historia och kom över en mycket bra dokumentär. Rekommenderar att se!

               


http://www.youtube.com/watch?v=PM8HnvuKbAo

3 kommentarer:

Khaduja sa...

Masha Allah vilka vackra bilder <3 Hoppas också komma dit en dag inshallah

Anonym sa...

EXPOSE THE CONSPIRACY! GOD AND THE DEVIL ARE BACKWARDS!! DON'T LET GUILT-FEELINGS, FEAR AND OTHER EMOTIONAL MANIPULATION DOMINATE YOUR CHOICES IN LIFE!!

joyofsatan.org
exposingchristianity.org
https://exposingthelieofislam.wordpress.com/
http://www.666blacksun.net/

Blogger sa...

Get all your favorite alcoholic drinks at Duty Free Depot!

All the popular brand name drinks for unbeatable discounted price tags.


Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online