tisdag 19 juni 2007

Sommar

Det är så härligt att äntligen är sommaren här och det är ljust ute och varmt. I och för sig så har det regnat lite varit lite kallare nu senaste dagarna.


På ett sätt så älskar jag våra "vita nätter" i Sverige man får mycket mer energi från de fast samtidigt så är det så lätt att glömma bort tiden. Man tror att det är kl 19 fast egentligen är det redan elva. Min son har också blivit knepig och när jag säger till honom att det är dags att gå lägga sig så säger han att det inte är mörkt än. Han har ju lärt sig från vintertiden då det blev mörkt tidigt. Hur förklarar man att klockan är mycket och han borde gå lägga sig för natten när solen skiner ute för fullt. Så i stället har det blivit sena nätter för oss och även sena morgnarna.


Det här är också första sommaren då jag bär slöja så det kände jag lite som utmaning och viste inte hur det egentligen skulle kännas och om det skulle bli för varmt. Jag upptäckte ganska fort att det är rätt ok, så farligt är det inte. Man klarar sig. Det är till och med lite skönt att ha en bomullssjal på huvudet så att man inte känner direkt solstrålarna mot hårbotten.


Jag brukar även tänka att vi ändå är i Sverige, det måste ju vara jobbiga i Afrika och där klarar de ju av det. Nu blir det också så att jag får chansen att uppleva hur det är egentligen i Afrika. Vi bestämde oss i sista sekund att ta en utlandssemester ändå. Det ska bli skönt men jag är nog lite oroad för värme. Dit vi ska kan värme gå upp till 40-50 grader. Något jag är verkligen inte vann vid men det är alltid roligt att få uppleva något nytt. Hoppas att vi kommer att kunna åka och bada i havet.


Jag älskar havet så mycket och det har jag gjort sedan jag har varit barn. Bara se på den och höra dens ljud som kommer från vågorna ger så behaglig känsla inuti. Många tycker om att liga och steka sig i solen för att bli brun när de är väl på en strand. Jag däremot älskade att stanna i havsvatten. Jag kunde tillbringa timmar och simma och leka och plaska i havet. Leta efter snäckor och massa annat. Kommer ihåg hur jag en gång såg en krabba gräva sig ner i sanden i havsbotten och efter det var jag rädd att trampa på sanden för att jag var rädd att trampa på en krabba.


Det enda jag nog inte tycker om med havet är maneter. Har blivit bränd en gång av en och det var inte skön känsla. Hela armen stelnade och jag kunde inte röra den. Jag var en bit från stranden och behövde simma tillbaka. Skönt att jag hade livräddningsväst på mig (tyckte om att bada i den när jag var liten) för att de sjönk jag inte lika lätt.


Hoppas att alla ni får en trevlig sommar oavsett vad ni alla kommer att göra, stanna här i Sverige eller åka någonstans

2 kommentarer:

P I F F L A N sa...

Jag gillade att läsa din blogg. Alltid kul då man kan få en annan synvinkel på olika grejer. Allting har ju två sidor, tyvärr är det många som glömmer det.

Zulgarnian sa...

syster jag upptäckte din blogg idag
kul och träffa dig

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online