fredag 1 februari 2008

VI ler på samma språk!!!

Idag på jobbet såg jag något som var verkningen underbart. Någon hade skrivit på en whiteboard tavla ute vid entré ”Vi ler på samma språk, LE!” Mitt i jobbtankar fick det mig att stanna upp och tänka efter.


Jag tänkte på alla människor som kommer från alla håll och kanter. Idag på grund av stor globalisering möter vi människor från olika delar av världen, med olika kulturer, språk och bakgrund. Ibland kan vi inte förstå varandra för att vi pratar olika språk men en sak förstår vi utan som helst missförstånd och det är ett leende. Ett vänlig leende som man ger till det andra personen.


Det är sant, vi alla ler på samma språk. Vi behöver inte lära oss ett främmande språk för att kunna le till varandra och ett leende ger så mycket. Tänk om vi alla skulle börja bara le till varandra. Ibland säger ett leende mer än 1000 ord. Kanske krig skulle försvinna, hatet, avundsjukan och alla andra elände som man hela tiden ser runt omkring sig.


Det kostar inget att le men tyvärr så är det något man ser så sällan. När jag går på gatan så ser jag många människor med dystra ansikten. Deras ansikte återspeglar sig mycket av bekymmer, stress och annat. Synd tycker jag.


Den som skrev det här gjorde absolut det rätta. Kanske är det fler än jag som har vaknat till och reagerat på den där lilla men så mycket viktig mening. Ett löfte gav jag till mig själv att jag ska le mera. Fast nu ska det inte vara någon falsk leende utan en ärlig, djupt från hjärtat – leende.


Le, ni också, så kanske blir vår omgivning snällare med mindre bråk och negativitet och med mer lycka och posivitet.

SMILE AND THE WORLD WILL SMILE TO YOU !!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är härligt att le!
I Sverige ler folk så sällan tycker jag speciellt mot oss muslimer med sjal helt annat är det i England vet ja!Där ler engelska kvinnor och män snällt mot en.Stor skillnad!Ett helt underbart land om man ska bo i ett icke muslimskt land som muslim.
I Sverige brukar jag istället få tråkiga kommenatrer eller folk som fnyser åt mig..Tråkigt!

Anonym sa...

Hej Yasmine!

Jag har följt din blogg för ett år sedan, även jag är född muslim, och är uppvuxen i en miljö där religionen är viktigt, och mina föräldrar är så andligt nära Gud, kan jag bland stanna och fundera över Guds barmhärtighet, det gör mig gråtfärdig, för ibland känns det som jag inte är tillräckligt tacksam. Gud bevara Dig och din familj.

Alhamdulelah An Ja3altana moslimon. Thats is a great gift. Eftersom inte alla som ser verkligen ser, och som hör men verkligen hör. Där är en stor skillnad. :))))

Jag tar snart examen inom redovisning, Redovisningskonsult, vad läste du till, låt mig gissa Civilekonom??

Jag läste Ditt inlägg om elektriker lön m.m ja det kan man ju fundera på :)

Ha det så bra

Mvh

Rana från Malmö

Sanna sa...

Assalam aleykum syster, ja det är kloka och fina ord :-) Och jag ska absolut följa ditt råd - att le mer och med hjärtat!
Kram Sanna

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online