torsdag 3 juli 2008

Har inte slutat, har bara tagit semester.

Oj, oj, oj. Det var verkligen länge sedan jag har skrivit något här. Många kanske tror att jag har slutat med bloggen men det är inte så. Jag har bara tagit semester från den. Ibland blir det så att det är så mycket som händer runt omkring en så man hinner inte till slut med något. Det är ungefär så det är för mig just nu. Mycket på jobbet och mycket utanför jobbet. Fast måste nog säga att det är ändå rätt kul att det är lite ”action” i ens liv.


Med tre bröllop i rad (något som är väldigt ovanligt för mig) har jag varit ute typ varje helg. Förstår inte hur människor orkar gå ut varje helg och till och med mer än så. Jag måste nästan återhämta mig efter varje bröllop och ladda om en hel vecka. Kanske börjar jag bli gammal eller så är det bara en ovana från min sida.


Men det är alltid roligt med bröllop speciellt när det ena olikt den andra och vart enda en är rolig på sitt sätt. Kommer inte ihåg när jag dansade så pass mycket sist. Det är stor kontrast mot de bröllop också som jag är van vid med lång, superlång middag, massa tal och skålar. På de här, arabiska bröllop, så är det massa dans, lite sittande vid bord och i princip inte några tal alls. Mycket livligare och om jag ska vara ärlig, mycket roligare också.


Ja, förutom bröllop så är det semestertid snart och det ska bli skönt. Längtar verkligen till semester och känns som att jag behöver vila ut, sova ut. Så skönt att bara kunna sova på morgonen och inte behöva stiga upp tidigt någonstans. Helst skulle jag önska att vi åkte till Marocko men vi bestämde att i år stanna hemma och njuta av svensk sommar. Så nu hoppas jag dessutom att det blir en fin sommar med sol och värme, insha Allah. Dessutom kan jag passa på att göra alla dessa saker som jag inte hinner göra annars när jag jobbar. En av dessa saker är så klart att umgås med mina vänner. Känns som om jag har försummat dem senaste tiden.


Det är roligt med semester, bröllop och allt annat men jag kan inte blunda för vad som händer runt omkring mig. Den tråkiga nyheten blev när riksdagen accepterade FRA-lagen. Fick helt plötslig dejavy att jag är tillbaka till Sovjettiden då man knappt vågade prata med sina grannar och ibland till och med uttrycka sig fritt inom sin egen familj. Vem som helst skulle kunna ange en. Full kontroll på vart enda en, vart man gick, vem man umgicks med, vart man jobbade osv. Och nu, här i Sverige, i ett demokratiskt land (som jag trodde att det var) så får jag samma känsla att någon tar frihet ifrån mig.


Jag förstår att det är för att försöka fånga upp de misstänkta brottslingar och egentligen behöver inte jag frukta för något för att jag inte tillhör den kategorin men känsla av att någon kanske läser mina mail eller lyssnar medan jag pratar med någon ger mig rysningar. Jag i alla fall glad att majoriteten av svenska folket har reagerat och gjort protester mot laget. Det betyder att jag inte är ensam om att tycka så och kanske för hoppningsvisst förblir Sverige ett demokratiskt land där ingen avlyssnar oss och istället hittar andra metoder att ta fast brottslingar.


Bort från det tråkiga och mer den glada är att jag måste säga att jag var väldigt stolt över det ryska laget i EM. Ja, jag vet att Sverige förlorade mot de men ryssarna faktiskt spelade mycket bra vilket förvånade mig. Jag är egentligen inte en fotbollsfantast och följer inte alla matcher men tycker om att titta när det är spännande och det är stora mästerskap såsom EM eller VM. Trots att ryssarna förlorade sedan mot Spanien så var de duktiga och Spanien var ju helt fantastiskt och tycker att de verkligen är värdiga vinnare.


Som sagt ska verkligen försöka uppdatera bloggen oftare, hinna skriva mera. Nu verkar det börja bli lite lugnare för mig och hade lite tid att skiva av mig. Fast nu är det dags att springa iväg till nästa bröllop.

2 kommentarer:

Angela Raven sa...

Jag är så glad att jag råkat snubbla över din blogg på aftonbladet. Brukar normalt aldrig vara inne där men nånting fick mig att gå dit och där hittade jag dig.

Jag har läst igenom allt det du har skrivit på Aftonbladet och senare här på blogspot.

Jag är själv en konvertit som konverterade ungefär samtidigt som dig.

Jag ville bara säga att jag älskar det du skriver. Det känns som om du skriver mina tankar och funderingar. Du har ingen aning om hur mycket du har hjälpt mig och min iman.

Baarik allah fik syster!

många kramar!

yasmine sa...

Assalam aleykom

Tack så mycket för en sådan positiv kommentar. Det glädjer mig att genom det jag skriver kan stärka din iman.

Insha Allah ska försöka skriva oftare.:)))

Kram
Yasmine

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online