söndag 27 juli 2008

Härlig sommar

Har nu haft semester i två veckor och vilken väder. Jag bara njuter. Svensk sommar är inte alltid något man kan lita på men den här sommaren är verkligen underbart. Det är varmt och skönt och det känns om att jag kan på riktigt koppla av. När man jobbar fulltid så börjar man uppskatta verkligen de lediga dagar man får och tacksam för varje dag. Visserligen gör vi inget speciellt i sommaren men att bara vara hemma, koppla av och njuta är redan underbart. Dessutom kan jag passa på att träffa alla kompisar som jag inte hinner annars.


Ute så tittar en del på mig och undrar säkert om jag inte svettas i gäll i den här värmen på grund av alla kläder och slöjan men det gör jag inte. En bomulls inte varmare än bar hud mot solen. Vad människor inte kanske tänker att i öknen där det är varmast så är det alla som täcker sig och till och med täcker både huvudet och ansiktet för att skydda sig mot solen. Så det är verkligen inte varmare för mig än för andra men visst är det varmt. Vad härligt det skulle vara om det skulle vara så året runt. Ja, ja jag är en sol och värme människa, får väl fundera på riktigt att flytta mer söderut någon gång i livet.


I fredags var det exakt två år sedan jag konverterade till islam. Oj vad tiden går och så mycket som har hänt under denna tid. Fast jag har en del problem med familjen och inte alla där ute i samhället som gillar islam och ser snett på en när man går stolt i sin slöja så skulle jag aldrig ångra det beslutet jag tog och vägen jag valde. Just för att det är jag som har valt det på grund av det är något som jag tror på och det är rätt för mig. Många tror att man konverterar för någon annan skull och jag förstår inte varför en människa ska tvingas tro på något för någon annan skull. Dessutom så förstår jag inte att en människa ska utsätta sig själv att kanske komma i dåligt kontakt med familjen, att människor runt omkring en ska slänga ut massa kommentarer bara för någon annan och inte för att man tror. Jag tror inte att någon orkar och vill stå ut med så mycket om man inte verkligen tror på det. Tyvärr så får jag ändå oftast påpekar för människor att jag konverterade innan jag träffade min man för att de ändå ska inte tro något.


Nu under semester passar jag gå till fredagsbönen i moskén. Annars så hinner jag nästan aldrig tyvärr. Under de båda fredagar som jag hade gått, var det människor som konverterade till islam. Den första fredagen var det 3 stycken män och andra fredag var det en man. Det är också en stor myt att det är enbart kvinnor som konverterar till islam. Ja som sagt bara för att de gifter sig med muslimska män men det är bara en myt. Det är väldigt många män som konverterar till islam. I moskén är det majoriteten män än kvinnor faktiskt. Undrar då om det är deras fruar som tvingar dem till det ;)))


Hur som helst så har jag lite semester krav av att njuta av. Hoppas att det vackra vädret fortsätter och jag har många härliga aktiviteter att se fram emot. Hoppas att ni andra har det också bra under sommaren.

7 kommentarer:

Elin sa...

Trevlig sommar, och njut av värmen så länge den varar... Tror du har rätt gällande klädseln förutsatt att man har tunna kläder, men jag ser ofta muslimska kvinnor med tjocka, mörka kläder och de kan inte ha det svalt. Jag vet att man kan klä sig med ett mörkt lager överst och en ljust under och så isolera sig från värmen, men det ser inte ut som det är så de har gjort. En fundering bara... Vill gärna höra din.

yasmine sa...

Hej Elin,

Nu är det så att jag brukar inte ha tjocka, mörka kläder på mig utan försöker använda ljusa kläder av bomull eller linne. Jag kan tänka mig att det är också mycket varmare om man har stort lager av olika sorts kläder på sig och speciellt om de är gjorda av syntetmaterial. Nu är det nog svårt att tala för alla muslimska kvinnor men jag tror att de som försöker täcka sig mycket med t ex niqab, abaya osv så använder de nog inte så mycket där under. Sedan kanske försöker de inte gå ut mitt på dagen då det är varmast. En annan sak så tror jag att man vänjer sig ganska mycket vid saker och ting och att de vänjer sig vid att inte känna av värme så mycket. Tror inte att det är så mycket varmare för de som för en man i en kostym och deras fördel är att en lång klänning fladdrar lite också så att luften kommer igenom kläderna.

Elin sa...

Ditt resonemang låter rimligt. Tunna täckande kläder har jag också om det är riktigt varmt i Sverige eller om jag är utomlands, så det vet jag att det funkar. I Turkiet blev jag tillfrågad om jag var muslim flera gånger då jag var klädd så + en sjal över huvudet mot den mycket stekande solen (dock knuten i nacken. De hävdade att de aldrig sett en turist i täckande kläder och som dessutom inte drack alkohol. Nu dricker jag visserligen alkohol, men inte mitt på dagen i 35 graders värme... Usch det säger en del om turister...

yasmine sa...

Ja, tyvärr det säger rätt mycket om turister. Jag kan inte ens föreställa själv dricka alkohol i en sådan värme. Nu har jag aldrig själv varit en sådan fan av alkohol fast ändå så drack jag lite innan jag konverterade men aldrig i en sådan värme. Därifrån jag kommer är det nästan tvärtom, man dricker när det är kallt för att värma sig :)))

gwendolen sa...

grattis till 2årsdagen inom Islam! Jag är oxå konvertit/revertit. Dock minns jag inte datumet, lite tråkigt.

sis sa...

man kan ha tunna linne abayor som är täckande och inte varma alls. de finns på www.hijabnow.com ;o)
Det finns lösningar till allt man hihi

Anonym sa...

salamu alakum.
jag är konvertit. konvertera den 28 nov 2007.jag läste koranen och hade börjat läsa om hur man ber och mkt mer. jag trodde redan på Allah när jag gifte mig med min make. det avr han som lärde mig bepå rätt sätt.
1a gången jag bad en personlig bön till allah var att jag ville gifta mig . träffa en muslimsk man som verkligen tar islam på allvar!!!
2 timmar senare träffar jag min make.
han var inneboende så jag hyrde också då hos den familjen/eftersom jag letade efter en ny bostad. vi lärde känna varandra och vi gifte oss den 2 januari 2008.
sen dess har jag fått så många välsingnelser. mashallah.
jag upplever ibland att kufar tittar ner på en osv. men jag är stolt och har självförtroende.
min make säger alltid till mig, du är nr1 tiab(mkt ovanligt snäll )international. jag svarar alltid är jag?
jag är stolt över att vara muslim.
jag har också problem med min familj.har en son från tidigare äktenskap. jag ville berättaen sak för min mor om honom och jag säger
mamma jag vill berätta en sak. då flänger hon ur sig ska du skilja dig? nej verkligen inte svarar jag.
jag är lycklig med min make.jag lämnar aldrig honom och jag lämnar aldrig allah.
det är slöseri med tid för dig att ens försöka ändra på det för det kommer inte att ske!!!

Alla år har jag stått så nära min mamma. nu är hon som en främling allt som oftast. men jag älskar henne!!! min släkt är stor. med alla barnen blir det 31 personer. bara mina syskon och syskon barn.av dessa 31 personer är det bara min mamma och min systersom håller kontakten med mig. men jag har något jag älskar mer , Allah!!!!!!jag vill gärna lära känna och chatta med muslimska kvinnor. min email.sunrisefajr2008@live.se
mvh JEGS(mina intialer)

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online