måndag 29 december 2008

December månad

Snart är december slut men inte bara december månad utan också året 2008. Jag själv har inte hunnit blogga så mycket trots att en del har varit under december månad. Fast det är just det att det har varit nästan för mycket så att jag inte har hunnit skriva på bloggen.

För mig finns det både för- och nackdelar mer december. Nackdelarna är väl som kanske nästan varje ekonom har och det är att när alla andra är lediga och njuter, kanske till och med har möjlighet att resa bort så måste jag sitta med mina kollegor alla mellandagar och avsluta året. Dessutom är hela december överhuvudtaget den tuffaste månaden på året. Samtidigt som man måste göra bokslut och stänga det ekonomiska året så måste man också börja med budget arbete inför nästa år. Hur man hinner med alla saker det är ett under.

Måste säga att det verkligen var tomt i kollektivtrafiken idag kl 7-8 på morgonen när jag var på väg till jobbet. Man märker att det är en tid då inte många arbetar men själv måste man. Tack och lov så gjorde vi de mesta innan jul så nu är det bara röja undan det sista och så är det klart. Sedan kan man se fram emot en till vecka av ledighet.

De fördelarna som jag personligen har är att jag behöver inte springa runt på stan bland alla andra lika galna människor för att hitta rätt på alla julklappar. Eftersom vi muslimer inte firar jul (och det är inte för att vi inte tror på profeten Jesus för att vi verkligen gör det utan att vi bara inte firar någons födelse alls) så innebär hela julledigheten för oss att bara vara ledig och inte göra någonting. Så det är verkligen underbart att slippa julstressen, ångesten över alla icke inhandlade julklappar, julmaten som ska inhandlas och lagas osv. Ja, sånt slipper jag i alla fall och när jag var väl i stan så njöt av all belysning, vackra skyltfönstrerna och olika julmarknader istället för att svettas och trängas i överfulla butiker. Måste säga att mellandagsreorna är något jag också försöker undvika för att då är det nästan ännu mer galet inne i stan. Det brukar ändå finnas sedan ännu mer rea i januari och då lugnar det ner dessutom så passar bra om man nu ska shoppa.

Hoppas att alla ni som är muslimer har haft det bra under Eid al-Adha (som var den 8 december), ni som är kristna har haft det bra under julen och ni som kanske firar Hanukka har också haft det bra.

God fortsättning på er alla.

Det muslimska nyåret har redan varit så Gott Nytt år på er,
och den andra har sina dagar räknade nu.

Inga kommentarer:

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online