tisdag 7 april 2009

Min nya kärlek!

cykel

För första gången i mitt liv har jag köpt en cykel. Visserligen har jag ägt cyklar förut men det var mina förä ldrar som köpte dem. Nu var det ett köp som jag gjorde alldeles själv och jag längtar så mycket efter att få den. Tyvärr så var den en  beställnings cykel så det tar tid några dagar innan leveransen kommer.

Antal cyklar i Stockholm ökar hela tiden står i nästan alla tidningar. Det har blivit verkligen en stor trend att cykla i stan. Fler och fler gator får speciella cykelbanor. Bilister får hela tiden räkna med att det finns nu mer cyklar på vägarna och tyvärr, något som är mot reglerna, så får gående se upp för cyklister. Enligt reglerna så är det cyklister som ska visa hänsyn till de gående men tyvärr (som en gående person) så upplever jag det nästan tvärtom. Vet inte hur många gånger det har varit nära att en cyklist har kört på mig. De cyklar i sådan fart så att man som gående har ibland ingen chans.

Nu ska även jag då övergå från att vara den där gående person till den där cyklande person. Dock så kan jag lova att jag tänker verkligen inte vara en sådan hänsynslös cyklist som inte ser upp för gående.

Så nu längtar jag extra mycket att äntligen få prova på min nya kärlek. Tänk så lite egentligen behövs för att göra en människa glad. Dessutom är den också rosa-lila i färgen. Det i och för sig var en ren slump. Jag valde inte efter färgen men att det blev min favorit färg blev en extra bonus på köpet. Jag är ju en typisk rosa tjej.

Måste också säga att vad jag tror har jag inte sett så många muslimska tjejer cyklandes i stan. Undrar om jag kommer vara den enda. I och för sig så tror jag verkligen inte det. Det är väl mer att jag bor där det inte ens finns så många muslimer, så det är inte så konstigt att jag ser aldrig en cyklande muslim när jag knappt ser en gående.


8 kommentarer:

Rita/Aicha sa...

Grattis till cykeln syster

Svarten sa...

Visst är det härligt att vara nykär om våren - även om det nu råkar vara i en cykel :-)

yasmine sa...

Aicha:

Tack så mycket :)))

Svarten:
Ja, eller hur. När våren kommer är det härligt och även om man blir kär i sin egen cykel :))))

Sascha sa...

Ja det är bra att så många cyklar nu, det är helt klart bättre för miljön!!

amana sa...

Salam.
Är det säkert att man inte får cykla på bilvägen? Det trodde jag att man skulle göra. För man kan ju inte cykla på trottoaren, där är det ju människor överallt. Mer säkert att cykla vid sidan av bilarna i så fall. Här har du iallafall en till muslim som cyklar!

yasmine sa...

Amana:

Jo, man kan cykla på bilvägar (i stan i alla fall) och många cyklister gör det. Dock finns det vägar där cyklister måste dela med gående och då finns det en del som inte har hänsyn. Sedan finns ju speciella cykelbanor men om en gående ska korsa en sådan cykelbana, t ex vid övergångsställe så gäller det verkligen att se upp för cyklar...de är värre än bilar.

Det är i och för sig ganska skönt att man har byggt cykelbanor då slipper man cykla så nära bilar och samtidigt kan ha en egen bana från gående.

Roligt att det finns flera av oss ;)))

Tyvärr har jag inte fått min cykel än :(( Hoppas att de ringer snart så jag kan verkligen åka och hämta den. Ser fram emot att börja cykla.

Kram

Anonym sa...

Salam alaikum sis, mashaAllah vad härligt - Grattis till din nya kompis!

Kramar
Noor

e sa...

Har tänkt på vad du skriver, det är få muslimer som cyklar, kan bara komma på två kvinnor varav jag vet en är konvertit och jag tror den andra kan vara det också som gör det. Du kanske får försöka sprida din cykelkärlek till dem? Jag älskar också att cykla och kan inte förstå att man vill avstå från det. Fast, kan tänka mig att det finns muslimer födda i andra länder som kanske inte kan cykla för det är väl inte alltid vanligt att man gör det i alla länder? En cykelkurs kanske?

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online