fredag 8 maj 2009

En ny familjemedlem

Vi har fått tillskott till vår familj vilket känns roligt för oss alla. Något som jag faktiskt för några veckor sedan trodde var omöjligt. Vår nya familjemedlem har blivit en liten undulat flicka som fick namnet Jennah.

Hon är bara 4 månader gammal, fast egentligen anses hon inte vara så jätteliten längre. Hon är otroligt söt och har gett redan nu mycket glädje till oss alla hemma. Speciellt blev det en stor överraskning för min son som inte kände till våra planer på att skaffa en undulat. När han såg lilla Jennah med först en förvånande blick men med glittrande av glädje ögon.

Anledning till att jag trodde att det skulle vara omöjligt nästa för oss att ha några djur är delvis att min man har allergi mot visa och delvis att han har många gånger protesterat. Men när vi fick erbjudande från min kompis att ta över deras undulat så blev det ett ja från min mans sida till mitt stora glädje.

Det är inte första gången jag har en undulat. Har haft några stycken förut när jag själv var ung (inte för att jag är speciellt gammal nu). Jag älskar verkligen dessa fåglar för att de är vackra men också otroligt roliga. Därför har jag faktiskt länge önskat att vi skulle skaffa oss en liten undulat.

Jennah är ett namn som hon har fått av oss. Från början tänkte vi faktiskt behålla hennes ursprungliga namn som var Fiffi men min väninna sa att hon har inte hunnit vänja sig vid sitt namn och därför om vi vill så kan vi byta. Min man först föreslog Baraka som betyder välsignelse men jag tyckte att det är lite för långt för oss att hela tiden säga det och för svårt för henne att lära sig. Då kom jag med förslaget Jennah som betyder från det arabiska Paradiset. När jag satt och tittade på hennes glada grön-gula färger så är det på något sätt paradisets färger jag såg och därför tänkte jag på Jennah. Både min son och min man tyckte om namnet så då blev hon vår lilla söta Jennah.

Undulater är egentligen flockfåglar och behöver sällskap men vi tänkte ha henne än så länge ensam med oss och istället att vi blir hennes sällskap. Mina planer är att försöka göra henne tam. Att göra en undulat tam är helt möjligt men krävs tid och tålamod och att man också använder rätta metoder för att för undulaten betyder det att han/hon ska kunna ha full tillit till människor runt omkring. Bäst är det så klart att man köper direkt en liten undulat då det är alltid lättast att vänja de när de är väldigt små.

Jennah är som sagt lite nu större undulat trots att hon är inte så gammal men trots hennes 4 månader så bör det funka ändå förhoppningsvis. Annars så får vi väl skaffa en kompis till henne så att hon inte känner sig ensam.3 kommentarer:

Meddie sa...

Grattis till den nya familje medlemmen!

Sascha sa...

Va kul! Grattis!

Anonym sa...

Gud din och en annan muslimsk bloggar www.coverista.com ROCKS! KEEP ON DOING YOUR THING!

Linnea Mohsen

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online