tisdag 12 maj 2009

Slipp stressen hemma!

Att göra hemsysslor är jobbigt, tråkigt och framför allt stressande. Tänka på vad man ska laga till middag, städa och tvätta, hämta barn på dagis eller skolan och dessutom hjälpa de med deras läxa. Allt detta gör att vi känner oss stressade.

Därför har en del företag kommit med erbjudande för människor för att lösa deras i-lands problem. Nu förtiden man behöver inte gå och handla om man inte vill. Man får en färdig matkasse levererad hem och dessutom med några praktiska recept att bara följa efter. Så ingen ska behöva känna frustation över att så i en ICA kön eller ångest över att man vet inte vad man ska göra till middag. Har man inte tid till det så finns det de som levererar färdiglagad mat i lådor och man kan säkert hitta några ekologiska alternativ dessutom. Så praktiskt!

Städning och tvätt är en annan sak som orsakar stor stress i vår vardag men nu behöver man inte längre bekymra sig om det utan det finns de som kan komma hem till en, städa hela hemmet, tvätta ens kläder och dessutom stryka det som behövs och putsa ens fönster då och då. Så praktiskt!

Barn kräver rätt mycket av en. Man ska lämna de på dagis/skolan och hämta de därifrån, man ska mata de, leka med de och hjälpa de med alla deras läxor och dessutom ska man hinna köra de runt på deras olika aktiviteter. Hur ska det gå ihop när man är redan så stressad? Lösningen finns. Man anställer barnomsorgshjälp som gör allt det här åt en så man behöver inte alls ha några barnbekymmer. Så praktiskt!

Att det finns serviceföretag med olika diverse tjänster för att underlätta ens vardag låter å ena sidan ganska bra och praktiskt. Måste själv erkänna att det skulle faktiskt vara underbart skönt om någon kom och storstädade en gång i veckan.

Kanske är det någon som vill att man ska jobba så mycket som möjligt för att producera så mycket som möjligt och för att sedan konsumera så mycket som möjligt som kom på alla dessa “slippa stressen hemma” företag som ska underlätta ens liv i hemmet.


Däremot att någon tar hand om ens barn tycker jag är lite för galet. Barnen spenderar redan majoriteten av sin tid antingen på dagis eller i skolan där de blir uppfostrade av fröknar och lärare. Ska man då dessutom låta en främmande människa vara med de när de är väl hemma, ge mat till de, hjälpa de med ens läxor osv? Det tycker jag är lite för mycket. Jag tycker att som förälder bör man ha tid för sina barn. Tid att umgås med de, leka med de, engagera sig i deras liv. Följa med de på deras aktiviteter och uppleva tillsammans med de deras framgångar och trösta de när det går mindre bra. Föräldrarna är till för att finnas där för deras barn. Om man har inte tid att vara med sina barn att man låter främmande personer att ta hand om dem nästan 24/7 då kanske man bör överlägga att det är inte så passande för en att skaffa barn.

Barn är ingen prydnad eller sak som man bara skaffar sig. Det kommer stor ansvar med det. De behöver kärlek och trygghet och det är enbart föräldrarna som kan ge det. De ska inte behöva få det från främmande till de personer.

Så skaffar man barn så ska man räkna med att man kommer ha stressen hemma. Det går inte att slippa stressen hemma.

8 kommentarer:

Rita sa...

Håller med dej gumman angående detta med stressen mm och att man ska umgåss med sina barn mm , visst finns det massa saker som underlättar nu för tiden men jag skulle inte vilja ha det så men en bra påminnelse och och bra skrivet gumman *kram*

Heart of muslimah sa...

asalamu aleikum
Ett aktuell område det här med stressen. För mig är städning och matlagning ett sätt att koppla av så länge jag vet vad jag ska laga :)

Det här med barn, det visste jag inte att det finns företag som ska satsa på sånt, så konstigt. Varför behöver man?

Meddie sa...

Selam Aleikum Rashmet Allah We Berikatoho Min syster i Islam. Inshallah allt är väl med dig. Vi är några tjejer som har öppnat ett Islamskt forum för kvinnor. Troende och de som inte är muslimer men nyfikna på Islam. Vi behöver hjälp. Vi inbjuder DIG att bli Ademin. Vi behöver ha en kunnig syster som kan hjälpa oss med forumet. Inshallah du finner belöning hos Allah och medverkar.
Meddie.

Länk till forumet:

http://alhamdulilliah.egetforum.se/forum/

Anonym sa...

selamun aleykum oohh vilken inspirerande blogg du har. jag har precis skpat en blogg me nbehöver hjälp om hur jag vill att den ska se ut alltså den design vill du hjälpa migg att fixa den? maila mig på busra_k92@hotmail.com om det är någon annan som är villig att göra det går det bra att ni andra också kontaktar mig:)

Anonym sa...

Assalamo Aleykum syster :)
läs min blogg om kristendomens vilseledning och mycket annat, ska skriva om Islam också.

http://svararkristendomen.blogg.se/

Sascha sa...

Det är ofta så för kvinnor. Man ska hinna med att vara bäst på jobbet, en kärleksfull fru, en bra mamma, en god vän...och dessutom ha ett jättefint hem och snygga kläder hela tiden. Och ja, just det, vältränad måste man ju vara också. Inte konstigt att många är utbrända! Kvinnor behöver all hjälp de kan få...

yasmine sa...

Sascha:

Jag kan hålla med dig att kraven idag på kvinnan är på tok för höga och därför klart det är underlättande med att få hjälp med saker och ting. Men frågan är om inte det ställs just FÖR höga krav. Måste verkligen en kvinna uppfylla allt det? Det är just där bland annat problemet är tyvärr. Alla dessa krav.

För att inte vara så utbränd så är inte det tjänster vi behöver utan att kraven runt omkring sänks, att vi känner att det är ok att vara halvbra. Det är ok att ha lite smutsig hem eller inte ha hunnit tvätta på en vecka. Man behöver inte se som en supermodel utan det är ok med kurver och lite fett här och där och man verkligen inte ska behöva ha topp jobb i kombination med allt annat.

Alltså det jag menar att en kvinna ska kunna prioritera det hon tycker är viktigt och intressant för henne utan att behöva vara bäst på ALLT.

Kram på dig, vi ses snart ;)))

Jennifer sa...

As-salam aleikum wa rahmatulahi wa barakatu!
Jag lästa ett äldre inlägg på din aftonbladsblogg och hur de va när du blev muslim.. och jag ville bara säga att det var precis som att jag läste mina egna tankar och funderingar då jag själv hamnat i de stadiet med tankarna på hur familj, vänner och omgivning ska reagera. Fick tårar i ögonen när jag läste, riktigt bra skrivit :) subhanallah. jag kommer fortsätta att följa din blogg. ha de bra! :)

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online