torsdag 9 juli 2009

Heal the world, make it better place!!!

För några veckor sedan dog en av de mest kändaste personer, Michael Jackson. I tisdags ägde hans begravning rum. Människor kallar honom för kungen av pop och den absolut bästa genom tiderna underhållare någonsin. För mig var han dessutom en broder. Min bror i islam.

Jag vet att det har skrivits många rykten runt honom men jag tror att det som skrevs att han har konverterat till islam var nog sant. Han tillbringade mycket tid i Mellanöster och från början var han djupt troende man. Så klart är det bara Gud som vet vad som fanns i hans hjärta och vad han verkligen trodde på.

Jag håller med att hans musik var speciell och mycket bra. Det som jag tycker bäst med hans musik är att han skrev det med hjärta och många av hans sånger innehåller mycket vackert budskap. När han framförde sina låtar var det också direkt från hjärtat.

Jag har några favoriter som jag tycker innehåller så pass viktigt budskap, att vi bör lyssna till vad han sjunger om och ta till oss. Speciellt med tanke på det förra inlägget jag skrev.

Det ska inte spela roll om man är vit eller svart. Alla människor har lika värde. Vi måste börja bry oss om varandra mer, ta han om varandra för att ”we are the world”.

HEAL THE WORLD, MAKE IT BETTER PLACE!


Må Allah låta honom vila i fred i hans grav. Amin

16 kommentarer:

Meddie sa...

Ja min syster jag håller med dig i 100% att hans musik var såå bra budskap i och även innan han fann islam (inshallah han gjorde det) så var han såå godhjärtad och hjälpte barn och fattiga.
Tacken från denna dunya??

Astagvurlillah.
Dem förstörde honom totalt. Och det är hans sorg jag lider för mest och sörjer, att han mådde så dålig.

Ya Allah!
Ta i mot våran broder i Jennah och förlåt honom för hans synder!" Han fick utstå så mycket orättvisa och lidande här, så må DU Allah finna honom graven som en viloplats!
Ameen!!

Frid!

Jag sörjer dig min bror. Må vi mötas inshallah i Jennah!
Ameen!

Anonym sa...

Det är klart att du tror att han konvnterade när du själv är muslim. Han konventerade KANSKE för sig själv men inget offentligt inget som någon annan vet. hans namn var fortfarande michael. Typiskt er muslimer alltid tro att alla konventerar till islam. Jo jag förstår att män gör d självklart för att få ha fler fruar, men däremotvet jag inte varför tjejer gör d . för att konvertera till en kvinnoförtryckande religion, för att bli piskade och slagna och stenade ? och för att deras män får vara otrogna.. hmm konstigt

Marie sa...

Lite märkligt blir det när Michael sjunger att det inte spelar någon roll om du är svart eller vit när han själv har gjort allt för att förändra sitt utseende så extremt mycket för att inte se svart ut.

Hans mycket besvärliga barndom och allt han utsattes för lämnade självklart sina spår i det musikgeni han trots allt var.

En sorglig man med många sidor....

Meddie sa...

Då känner du inte Michael så bra som du tror. För att han blev från svart till vit är bara Allah swa som gjorde honom i denna dunya (värld) och som en prövning för Michael.

Han fick hudsjukdomen Vitiligo. Och hur människor KAN tro att man kan operera sig vit hahaha helt fachinerande.

Detta är bara ett ryckte som människor skapade som även var ett berg av det som krossade Michaels psycke! Men Allah swa ÄR rättvis! Och LÅT oss alla påminna oss OM att INTE baktala och skvalra om EN människa!

Som även koranen varnar oss om och om igen!! En av de största synderna vi kan begå. Se denna video som bevisar även hans sjukdom:
http://www.youtube.com/watch?v=15TSEKXXIvI

Och som jag ser det är det ännu bara ett stort tecken Allah swa gav oss med denna människa. Att göra honom från svart till vit.. Men ändå förnekar så många av människorna våran Skapare. Må flera bli vägledda till sanningen. Ameen!

Och SJÄLVKLART kändes sig Michael sig som en afrikansk man eftersom det var så han var skapt. Subanallah.

Hur många gng var han tvungen att försvara sig fast ingen vill lyssna. Folk dömde honom ändå!

Meddie.

Marie sa...

Meddie
Det kan mycket väl vara så att Michael hade sjukdomen vitiligo och jag har aldrig påstått att han har opererat sig vit. Däremot kan han ha fått blekt huden och för det kan bl a Hydroquinone och Xeesal användas men jag vet ju självklart inte om han har fått blekt sin hy eller inte. Vad jag bevisligen kan se är att han har opererat sitt ansikte så att det har fått ett mera västerländskt utseende.

Se gärna filmen hur hans ansikte verkligen har förändrats.
http://www.miloop.se/film_view.aspx?movie=1576

Lite om Michael
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5862861.ab

Jag har sett en intervju på TV för rätt många år sedan med Janet Jackson där hon berättade mycket känslosamt och intimt om deras taskiga barndom och de övergrepp de var utsatta för av pappan. Michael var hårt drillad och fick egentligen aldrig bara få vara ett barn som alla andra. Han var ett musikaliskt fenomen och hans fantastiska musik kommer att leva vidare för evigt. Att han var en fantasisk sångare gör ju inte att vi kan blunda för de psykiska problem han hade p g a sin uppväxt. Vi måste också våga se det obekväma...

Mvh
Marie

Anonym sa...

Marie:
Jag är mycket väl medveten om Michaels tragiska barndom och hans oturs familj som han fick i den här dunyan som en prövning. Och ja jag vet att han opererade sin näsa för hans far tryckte ner honom för den. Men hans hudsjukdom är inget som har med blekning att göra.

Den artikel du la fram från Rabbin tror jag inte är något Michael ville skulle komma fram om hans samtal med denna se min blogg angående detta:

http://medinab.blogspot.com/2009/09/warning-for-rabbi-shmuly.html

Denna Rabbi verkar endast vara ute efter uppmärksamhet och att tjäna pengar på Mj´s död. Varför släpps detta ut nu när Michael är död och han inte är här och kan försvara sig?? Nej detta luktar skum fisk lång väg.. Och man kan klippa i hop mycket med en bandinspelning och få det till det man vill..

Och denna Rabbi var Michaels ovän och inte vän som rabbin påstår. För Michael kom på honom att han var en falsk lögnare och bara ville utnyttja Michael och hans pengar som alla andra.

Så denna Rabbie ska vi inte lyssna på. Och media övehuvudtaget. För det är dem som har spridit lögner i hela Michaels liv som krossade honom som försöker idag efter hans död att hylla honom.. Hela världen dömde honom innan de gav honom en chans att visa sitt rätta jag och älska honom.

Hur många gånger kom det inte från hans egna mun att allt var osant. Men människor tyckte sig veta sig bättre och dömde honom subanallah.

Så ALLA har en skuld i hans död. För det var detta som dödade hans psycke och hans hjärta.

Må Allah swa, förlåta oss all som har gjort fel.

Och jag vill bara obsavera att jag INTE ser till hans musik utan Michael som Människa. Musiken var ahns enda väg för att få känna sig älskade.

Och det var det enda han ville. Känna sig älskad!

Må Allah förlåta honom för hans synder och Må Alla swa, ge graven till en den plats han har förtjänat! Ameen!

Mvh Meddie.

ProudMuslimah sa...

Anonym:

ja han kanske konverterade för sig själv och inte vågade offentliggöra det vilket är förståeligt..och om hans namn fortfarande va Michael???? Inte alla som konverterar till Islam måste ändra sina namn..det är inget måste i Islam att ändra sitt namn så länge namnet inte betyder något som går emot Allah swt eller betyder något dåligt..namnet Michael är samma som Michaeel..Michaeel är bara den arabiska översättningen..

vadå typiskt er muslimer?? En muslim ska alltid tro det bästa om andra..för oss betyder det inte så mycket att MJ blev muslim utan för honom själv gör det det..eftersom MJ behöver Allah swt och inte tvärtom..

av ditt inlägg så förstår jag att du inte vet ett dugg om Islam..läs på först sen kan du kommentera och använda logiska argument istället för att ha en förutfattad mening som saknar någon sanning..ta mitt råd och läs på om Islam innan du börjar attackera religionen och dess anhängare...och bara så att du vet själv är jag en kvinna och jag tackar Allah swt varje dag för att vara muslim..jag känner mig så fri och respekterad av ´mina medmänniskor..och det tackar jag Allah swt för varje dag..

Frid

ProudMuslimah sa...

Marie:

Ja Michael led av sjukdomen Vitoligo och han har själv berättat om det i sin intervju med Oprah 1994..han berättade att eftersom han fick så många vita fläckar på huden(hans vitoligo var allvarlig) så började det vita färgen och dominera hans mörka hud så han var ju en världstjärna och kunde inte gå ut helt missfärgad när hela världen ser på..så han berättade själv att hans makeup artist jämnade ut hans hud med hjälp av smink..han blekte inte sig vit... jag tror påd et som Mj själv har sagt..och det du sade om janet ja det är sant..MJ brukade bli mobbad när han va liten..att han hade en stor näsa, va ful etc..och det satte sig hårt i hans hjärta men du ska veta att han bröt in näsa under 80 talet och tvingades operera..d finns läkare i USA som älskar pengar och dom såg MJ som en pengamaskin..så klart att dom gjorde allt i sin makt för att få MJ att operera sig och bli "finare" "snyggare" Jag säger inte att MJ inte opererade sig för det har han själv erkänt och självklart hade han psykiska problem men vi kan samtidigt inte påstå att han inte ville vara vit eller hatade sin hudfärg för det är inte sant..han var stolt för att vara svart och Vitoligo hade han..

frid

Anonym sa...

Här är videon hos Oprah:
http://www.youtube.com/watch?v=LuHvlHxR-eg

Meddie.

Anonym sa...

Och Michael använde sig mycket av makeup för att dölja detta under en lång tid. Hans handske som han började använda var pga av hans hudsjukdom. Hela hans hand var vit och resten av armen svart.

Michael skämdes över sin hudsjukdom men till slut gick det inte längra att dölja med makeup.. Så han var tvungen att visa sitt rätta jag, med hans sjukdom. Han förvandlades från svart till vit. SubanAllah.

Så inshallah vi kan ta fram mera bevis åt dig om du behöver det, Marie.

Mvh Meddie.

Marie sa...

Meddie
Vilka upprörda känslor den här kommentaren om MJ väckte. Vad spelar det för roll egentligen om han hade Vitoligo eller inte? Han har fått opererat sig så han inte alls längre ser ut som en svart man och det borde väl väcka en del tankar. Det är bara sorgligt att han kände att han behövde göra den han gjort.

Jag har inte nämnt något om pedofilanklagelserna mot MJ men för somliga muslimer är ju det inget konstigt alls…. Läs gärna mina kommentarer/frågor under rubriken ”Ramadan Mubarak”.

Reaktioner av alla slag är alltid intressanta.

Mvh
Marie

Anonym sa...

Marie:
Har jag påstått att du har tagit upp dem anklagelserna? Det jag ville poängtera här var Michaels hudsjukdom, för det ÄR många som tror att han opererade sig vit som inte är sant.

Vad menar du med att för somliga muslimer är det inget konstgt alls? Att han fick sådana anklagelser mot sig? Påstår du att vi är pedofiler? Eller vad vill du komma fram till i detta?

Anklagelserna blev Michael FRIADE ifrån! Jag rekommenderar dig verkligen dig att se denna dokumentär som Michael själv jobbade med för att bli frikänd alla misstankar runt hans pedofili ryckte. Men han hann tyvär inte uppleva den att den kom ut!

Så DÖM inte någon du inte känner!

http://www.youtube.com/watch?v=Yeq0kM4uywk

Meddie.

Marie sa...

Jag står fast vid att det för SOMLIGA muslimer inte är konstigt alls att ha sex med barn. Det betyder NATURLIGTVIS INTE att alla muslimer är pedofiler. MJ blev friad men det betyder inte att han inte köpte sig fri. Tyvärr kommer vi aldrig att få svaret, så det är lönlöst att spekulera vidare i det hela

Religion och kultur är två saker som bidrar till barnäktenskap och tvångsäktenskap. Varför förneka istället för att reagera?

Med profeten muhammed som förebild
http://www.youtube.com/watch?v=Ak0_UvzjgnU&hl=sv

Det osmakliga och storslagna barnbröllopen i Gaza
http://www.youtube.com/watch?v=Sz4eSAwfx10&feature=fvw

Unga flickor i Stockholmsområdet gifts bort varje vecka
http://www.expressen.se/1.897534

Förslag ska hindra barnäktenskap
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramID=1646&Nyheter=&artikel=2028218

De ser och gör något aktivt åt problemet
http://blogg.plansverige.org/wp-content/uploads/2009/08/folder.pdf

Flickor rädda bli bortgifta på lovet
http://sydsvenskan.se/sverige/article161867.ece

Tvång är skrämmande...

ProudMuslimah sa...

Typiskt..Marie du är verkligen inte värd min tid, det är tydligt att den enda kunskap om Islam som du har fått kommer från media..MJ köpte sig inte fri, om du nu påstår att han gjorde det kan du väl också säga att alla som har pengar och blir åtalade men är oskyldiga och blir fria , köper sig fria också??? eller??? vi har redan fått svaret..MJ FRIKÄNDES FRÅN ALLA PUNKTER!!!!!!!!! är det så svårt att acceptera att du måste hitta på ursäkter till varför han blev frikänd??


Vadå förneka??? Religion och Kultur är två OLIKA saker .. barnäktenskaphet kommer inte ifrån religionerna, ta fram en sura från koranen som påstår att barnäktenskap är rätt eller överhuvud taget talar om barnäktenskap och tvångsäktenskap?? Kom inte tillbaka till ditt föra dumman inlägg om vår Profet Muhammad (frid vare över honom) och hans äktenskap med Aisha(fvöh)..läs gärna detta om profetens äktenskap med Aisha(fvöh):
http://www.turntoislam.com/forum/showthread.php?t=51260

de källor som du angav talar verkligen mycket om dig som person, vill man ta reda på sanningen går man inte till media man går till den ursprungliga källan, titta bara på dom källor du angav
youtube och svenska artiklar,

bara så att du vet Marie MÄNNISKOR SOM DU KOMMER OCH GÅR, MEN ISLAM FINNS FÖR ALLTID!!!!!!! Och innan jag går vill jag också TACKA dig, Tack Marie för att du kritiserar Islam och sprider LÖGNER om religionen, för det är människor som DU som får andra människor som har logiskt tänkande att söka efter SANNINGEN efter dumma påståenden som dina. Tack för ju mer kritik Islam får så fortsätter den att växa och öppna människors ögon.

Frid ProudMuslimah

Marie sa...

ProudMuslimah
Som sagt det är ingen större poäng att spekulera i om MJ köpt sig fri eftersom sanningen förmodligen ändå inte kommer fram. I USA precis som i vissa andra länder så kan personer men mycket pengar köpa sig fria. Det är inget nytt och det BORDE du veta. Det blir ganska löjligt att du så tvärsäkert påstår att han är oskyldig, för det har du verkligen inga bevis för.

Muhammed hade sex med barn oavsett vad det står i koranen och om det ska kallas pedofili eller inte är bara tomma ord. Så muhammed gjorde alltså enligt dig något som inte är tillåtet enligt koranen eller? Aja baja muhammed…

Min kunskap kommer naturligtvis inte bara från media men för att förtydliga vissa saker så är det rätt praktiskt att länka till något som har med saken att göra. Ta gärna upp konkret vad det är i de länkar jag tagit med som är fel, så är det lättare att föra en vettig diskussion.

Du behöver inte bry dig som mycket om mig som person utan se till hur det ser ut i verkligheten istället för att leva i en fantasivärld baserad på koranen.

Anledningen att just islam har fått ett så starkt fäste beror på många olika saker som kultur och religiös indoktrinering sedan vällingstadiet, där de som inte följer ”den rätta vägen” kan räkna med att bli förskjuten av sin familj släkt och vänner. Ett mycket effektivt sätt att skapa kontroll och koranen i sig är också ett utmärkt maktmedel.

Religioner kan säkert vara bra men när de fullständigt tar över det fria självständiga tänkandet så ser jag det som något mycket skrämmande. Tack och lov är inte alla muslimer lika bokstavstrogna…

Som sagt ta gärna upp konkret vad det är jag ljuger om så jag kan bemöta dina smått löjliga anklagelser. Visa att du vågar stå för dina åsikter istället för att bara hacka på mig utan att komma med något vettigt tillbaka. Av erfarenhet så vet jag att människor som du är snabba på att anklaga och sedan inte våga stå för sina åsikter. Är du sådan eller vågar du anta utmaningen?

Mvh
Marie

Marie sa...

Måste bara säga...
Har ni hört låten ” Are we human or are we dancer”?
Oavsett vad den låten syftar på så tycker jag att den är förbaskat bra och just den texten är passande när det gäller somliga som inte fixar det där med att tänka själv.

Är vi människor eller är vi nickedockor som gör som personen som drar i trådarna vill att vi ska göra utan att vi tänker själv?

Något att fundera på en vacker höstdag som denna

Mvh
Marie

Konvertitgrupp för systrar

En gång i månaden på söndagar har vi speciell träff för konvertiter (kvinnliga)

Tid: 12-14

Under träffarna finns det stor chans till diskussion i olika frågor, hjälp med de praktiska delar när det gäller islam och lära sig grunden i islam. Även olika andra aktiviteter arrangeras.

Även icke muslimer som är intresserade av islam är välkomna till träffarna.

För mer information går det att skicka e-mail till yasse467@hotmail.com

Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online