lördag 6 augusti 2011

In my mind

God doesn't have a Blackberry or an iPhone, but He is my favorite contact!

He doesnt't have Facebook, but He is my best friend.

He doesn't have Twitter, but I follow Him,

and He doesn't have internet, but I am connected to Him.

And even if He has a great communication service,

His customer service never puts me on hold!

2 kommentarer:

Victoria sa...

Hej! Jag är en svensk tjej, 17 år, och har hela mitt liv vuxit upp som kristen. Men de senaste året har jag bestämt mig för att bli muslim och jag går långsamt framåt hela tiden. Jag undrar om du vet någon bra hemsida där man kan lära sig att be på arabiska? Helst på ett enkelt sätt, alltså så det är lätt att lära sig.
Tacksam för svar.
Kram / Victoria

yasmine sa...

Hej Victoria!

Här är en sida som kan vara stor hjälp med bönen.
http://www.islamsbudskap.com/ig/salah.pdf

Jag använde mig utav den när jag lärde mig det. Det är mycket text där men det är för att man ska på en gång lära sig alla saker runt omkring bönen.
Där kommer du också märka att visa saker är obligatoriska när man utför bönen och visa saker är "sunnah". Sunnah betyder enligt profetens (Saw) tradition och är inte obligatoriskt att utföra. Bönen är alltså fortfarande giltig.

Ett tips till dig är att skriva ut de olika saker som man ska säga under bönen på små lappar som du kan sedan använda när du väl ber. Det gjorde jag en gång i tiden och tyckte att det var toppen. Sedan kan man dessutom ha de med t ex när man sitter på bussen eller nåt och försöka lära sig utantill.

Ett annat tips är om du bor i en stad där det finns moské så kan du gå och vara med i den gemensamma bönen så kan du hänga med i rörelserna och få det lite mer klart för dig hur det går till.

Har du några andra frågor så är det bara höra av dig.

Lycka till!

Kram
Yasmine


Totalt antal besökare
Antal besökare denna månad
Antal besökare denna vecka
Antal besökare idag
Antal besökare online